U trendu

Partizan ubedljiv na početku nove sezone, dva gola Gomeša

Fudbaleri Partizana pobedom su počeli novu sezonu u Super ligi Srbije, pošto su večeras u Novom Sadu pobedili Proleter sa ubedljivih 4:0.

Dva gola za crno-bele postigao je Rikardo Gomeš, u devetom i 13. minutu, a u strelce su se upisali i Slobodan Urošević u 22. i Miloš Jojić u 28. minutu.

Partizan je pitanje pobednika na „Karadjordju“ rešio na samom početku meča, a u glavnoj ulozi bio je povratnik u redove crno-belih Rikardo Gomeš koji je zatresao mrežu Proletera u devetom i 13. minutu.

Kod prvog gola veliki deo posla odradio je Danilo Pantić koji je lepo pronašao Gomeša koji je izašao sam ispred golmana domaće ekipe i rutinski ga savladao. Samo četiri minuta kasnije Gomeš je sa sam sebi stvorio prostor, sjajno šutirao i pogodio sa više od 20 metara.

U 22. minutu na semaforu je pisalo 3:0, a strelac je bio Slobodan Urošević koji je pogodio glavom sa peterca posle centaršuta Nemanje Jovića.

Crno-beli se tu nisu zaustavili, pa se u 28. minutu u strelce upisao i Jojić iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Prethodno je Lazar Kojić oborio Danila Pantića.

U finišu prvog poluvremena u Novom Sadu je počeo jak pljusak, tako da je već na početku nastavka teren bio dobro natopljen vodom pa su uslovi za igru bili dosta teži. Oba tima su uglavnom pokušavala dugačkim loptama, pošto je igra po zemlji bila gotovo nemoguća, tako da se rezultat nije menjao u drugom poluvremenu.

Partizan će i u drugom kolu domaćeg šampionata igrati na „Karadjordju“ pošto će gostovati Vojvodini, dok će Proleter u goste Voždovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar