U trendu

Pavićević: Da iskoristimo eventualni umor Zvezde

BAR – Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da će njegov tim odigrati maksimalno fokusirano i ozbiljno protiv Crvene zvezde u 18. kolu ABA lige.

Ekipa iz Bara sutra od 17 sati gostuje beogradskim crveno-belima u hali „Aleksandar Nikolić“.

„Gostujemo najboljoj ekipi u ABA ligi, koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje, ekipi koja je pravljena za Evroligu. Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi. Zvezda je sastavljena od proverenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača. Na svakoj poziciji ima dva ili tri pođednaka igrača. To znači 12 igrača u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne delimo ekipe na bolje i lošije nego da svakog protivnika shvatamo pođednako“, rekao je Pavićević za sajt takmičenja.

Pokušaćemo da iskoristimo eventulni umor domaćih igrača, jer imali su ove nedelje već dve jake utakmice, dodao je trener Mornara.

„Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno. Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz ‘nemamo šta da izgubimo’. Sa tim se nikad nisam slagao jer uvek kažem da imamo šta da izgubimo – utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica“, zaključio je Pavićević.

Košarkaš Mornara Vladimir Mihailović svestan je teškog gostovanja.

„Očekuje nas jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi. O kvalitetu Crvene zvezde, pogotovo na domaćem terenu, ne treba previše trošiti reči. Međutim, nećemo ići u Beograd sa belom zastavicom, spremili smo se maksimalno moguće kako bismo pružili što bolju partiju, pa šta izvučemo iz toga“, rekao je Mihailović.

Zvezda trenutno ima skor od 14-1, dok je Mornar na sedam pobeda i osam poraza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar