U trendu

Pešić: Nadam se Ligi šampiona sa Zvezdom

BEOGRAD – Srpski napadač Aleksandar Pešić posle četiri godine vratio se u Crvenu zvezdu i poručio da se nada plasmanu u Ligu šampiona sa timom iz Ljutice Bogdana.

Pešić je danas sa petostrukim uzastopnim šampionom Srbije potpisao trogodisnji ugovor i predstavljen je kao četvrto pojačanje crveno-belih ove sezone, posle Osmana Bukarija, Kingsa Kangve i Stefana Mitrovića.

„Privilegija je igrati Ligu šampiona, nadam se da ćemo to ostvariti i ove i naredne sezone. Priviliegija je igrati u Zvezdi“, izjavio je Pešić na predstavljanju u Ljutice Bogdana.

On se osvrnuo na sezonu 2017/18 kada je bio najbolji strelac Superlige u dresu crveno-belih sa 25 pogodaka.

„Bila je to moja najbolja sezona u karijeri, ali ne treba se vraćati na nešto što je bilo. To je prošlost, vratio sam se da napravim veće uspehe sa Zvezdom“, izjavio je iskusni napadač i dodao da je u Turskoj i Izraelu stekao mnogo iskustva:

„Promenio sam se dosta i kao ličnost i kao igrač, mislim da sam napredovao. Dosta to dolazi sa godinama. Dosta iskustva sam nakupio, sazreo sam i psihički i fizički i bolji sam igrač sada“.

Pešić je istakao da je redovno pratio utakmice voljenog kluba i da jedva čeka saradnju sa Aleksandrom Kataijem i Mirkom Ivanićem.

„Pratim svaki put utakmice Zvezde, pratim sve, upoznat sam sa ekipom. Znam igrače, tu su Rodić i Borjan iz moje generacije. Katai i Ivanić su najbolji u ligi, dva velika majstora i nadam se da će me unaprediti“, istakao je napadač crveno-belih.

Aleksandar je otkrio da je zbog sina uzeo broj 72 na dresu.

„Nosio sam broj 45 u Zvezdi, posle toga u Makabiju i Karagumruku 72. Moj sin ima i Zvezdin dres sa brojem 72, pa da mu ne uzimamo novi dres“, rekao je Pešić.

Doskorasnji fudbaler turskog Karagumruka rekao je da se raduje saradnji sa trenerom Dejanom Stankovićem i da je spreman da debituje već u narednoj utakmici protiv Mladosti iz Lučana.

„Biće mi čast da radim sa Dejanom Stankovićem. Videćemo šta traži od mene, nadam se da ce mi pomoći da unapredim još svoju igru. Tu sam da slušam i da radim. Voleo bih već za vikend da debitujem“, zaključio je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.