U trendu

Pešić: Nismo u najboljem momentu, imamo 11 spremnih igrača

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da je predstojeći protivnik u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo selekcija Slovačke u prednosti zbog iskusnih i uigranih igrača, a da on ima na raspolaganju samo 11 košarkaša koji su spemni da igraju.

„Imaćemo jednu veoma zahtevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Najveća prednost koju poseduju u odnosu na nas su uigranost i veliko iskustvo. Kod nas se situacija poprilično promenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su danas spremni da igraju. Ta situacija će od nas zahtevati dodatni angažman, u šta uopšte ne sumnjam. Moraćemo da damo maksimum od samog početka“, rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza. 

Košarkaši Srbije igraju u petak od 20.30 u beogradskoj Hali „Aleksandar Nikolić“ protiv Slovačke, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Pešić je dodao da je s ekipom još nekoliko bolesnih ili povredjenih igrača.

„Nadamo se da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povredjen ili bolestan. Ono što smo mogli u ovom kratkom periodu da uradimo, uradili smo. Momci su bili koncentrisani i motivisani. Odigrali smo sinoć utakmicu protiv Borca iz Čačka kao zvaničnu trening utakmicu“, naveo je selektor.

On je zahvalio Borcu i FMP-u, protiv koga je reprezentacija igrala pred prethodni kvalifikacioni prozor, što su pomogli u pripremama i pozvao navijače da podrže tim.

„Mislimo pozitivno, bili bismo zahvalni da dodje publika da nas podrži i da nam da neophodan vetar u ledja, s obzirom da se ne nalazimo u nekom sjajnom momentu“, rekao je Pešić.

Posle dva kola Srbija ima pobedu i poraz, a Slovačka je pretrpela oba poraza.

Posle utakmice Srbija će u nedelju otputovati u Slovačku, gde će u ponedeljak od 18 časova igrati novu utakmicu protiv reprezentacije te zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.