U trendu

Pešić: Ovo smo očekivali, biće drugačije protiv Češke

PRAG – Utakmica kakvu smo i očekivali, bili su energični i motivisani, bez pritiska. Nismo se loše branili, ali uvek može bolje, rekao je selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić posle pobede protiv Holandije (100:76) na startu Evropskog prvenstva.

„Svi ovde, i naša ekipa, moraju da znaju da je ovo Evrobasket i svaka utakmica će biti na ovom nivou. Protiv Srbije svi žele da odigraju utakmicu godine. Biće drugačija utakmica sa Češkom, jer su protiv Poljske morali da pobede. U subotu, želeće pobedu i protiv nas, biće puna hala, biće motivisani, mi ih poštujemo i spremamo se kao i za ovu utakmicu“, izjavio je Pešić na konferenciji za medije.

Bio sam impresioniran našom publikom i moram da kažem, možda je trebalo baš u Pragu da igramo kvalifikacije, jer takvu podršku nismo dobili nijednom osim protiv Grčke u Beogradu.

„Ono što je košarkaški važno, imali smo vrlo profesionalni odnos, želeli su svi da uđu u utakmicu sa pravim odnosom i to mi se najviše dopalo. Sve ima svoje, svaka utakmica donosi nešto novo, drugačije, ali odnos prema igri i želja da se odigra kao što smo pripremali utakmicu je ono što je važno za mene“, poručio je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar