U trendu

Pešić: Prioritet bila pobeda, ali želeli smo jos nešto. .

LEVICE – Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je timska igra bila ključna za drugu pobedu protiv Slovačke u kvalifikacija za Svetsko prvestvo 2023. godine.

Srbija je večeras u Levicama pobedila Slovačku 71:63 za treći trijumf u kvalifikacijama za Mundobasket.

„Oni su iskusan tim koji igra dugo zajedno i u svakom trenutku znaju na koji način žele da igraju, naročito u napadu. Iz tog razloga je ključ utakmice bio naša priprema za kratko vreme. Posebno organizaciono u odbrani. Oni nisu bili lak zadatak za nas, ali sa dodatnim angažovanjem i dobrim timskim pristupom smo pronašli rešenje“, rekao je Pešić posle meča na koferenciji za medije.

Srbija je prethodno u petak bila bolja od Slovačke u Beogradu.

„Imamo tim pun mladih igrača kojima za igru u napadu treba samopouzdanje koje proističe iz odbrane. To je bio slučaj u obe utakmice. Naravno, ovo je kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo i naš prvi prioritet je bio da pobedimo utakmicu. Ali, želeli smo da dobijemo još nešto. Da napravimo selekciju za budućnost. Mi smo na početku olimpijskog ciklusa, da vidimo mlade igrače koji će igrati u novembru u drugoj rundi, da vidimo kako će da napreduju. To je bio naš drugi prioritet u ova dva meča februarskih kvalifikacija“, poručio je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.