U trendu

Pešić: Važna pobeda, sad se okrećemo SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je večeras da je ostvarena važna pobeda protiv Velike Britanije, kao i da se sada okreću pripremama za Svetsko prvenstvo.

„Važna pobeda je ostvarena u to nema sumnje. Pokazalo se da utakmica ne može da se dobije unapred“, rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

Košarkaši Srbije plasirali su se večeras na Svetsko prvenstvo, pošto su u Beogradu pobedili Veliku Britaniju sa 101:83, u poslednjem kvalifikacionom meču Grupe I.

Pešić je dodao da se potencijal vrhunskih igrača sve više smanjuje i da reprezentacija nema prednost ni na jednoj poziciji.

Selektor Srbije je istakao da će na Svetskom prvenstvu ključna biti igra u odbrani.

„Bez odbrane možemo da se slikamo. Vrlo brzo će biti završeno“, dodao je on.

Pešić je rekao da se smanjila razlika između favorita i onih selekcija koje polako dolaze.

„Čak su se neki naši treneri smejali, objašnjavali da su Englezi fudbaleri i da ne igraju uopšte košarku, a vidite to su momci koji su igrali univerzitetsku košarku, naučili pa se vratili u Englesku i igraju veoma dobru košarku“, ocenio je Pešić i istakao da treba uložiti još više rada.

Pešić je ponovio da tokom kvalifikacija nije bilo kontinuiteta, pošto je kroz selekciju prošlo 40 igrača.

On je rekao da već od sutra kreće priprema za planetarno takmičenje, koje se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

„Počinjemo od sutra već, pravimo kalendar, imamo neke pozive za utakmice u pripremnom periodu i sada moramo da vidimo da izaberemo protivnike, to nam je sada prioritet“, dodao je on.

Pešić je istakao da je u ovom trenutku poznato da će igrači iz NBA lige na pripreme doći 28 dana pre početka Svetskog prvenstva, kao i da će u trećoj nedelji juna održati trening sa slobodnim igračima, kako bi znali zadatke pred godišnje odmore.

„Loša priprema, loši rezultati, to je pravilo. Idemo da izvučemo najbolje i da se dobro pripremimo. To je u ovom momentu prioritet“, rekao je Pešić.

Žreb za Svetsko prvenstvo na programu je 29. aprila u Kezon Sitiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar