U trendu

Petrić: Nema kalkulacija, na pobedu protiv Nice

BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je danas uoči sutrašnjeg (21.00) meča drugog kola D grupe Lige konferencija protiv Nice u Humskoj da neće kalkulisati i da ide na pobedu protiv francuskog tima.

Obe ekipe u sutrašnji duel ulaze posle remija u prvom kolu. Crno-beli su odigrali 3:3 na gostovanju Slovačkom, dok je meč između Nice i Kelna završen rezultatom 1:1.

„Bitno je da igramo na našem stadionu i nemamo šta da kalkulišemo.

Ako dobijemo ovu utakmicu, bliži smo proleću, pogotovo jer sa Česima igramo poslednji meč“, izjavio je Petrić na konferenciji za medije u Humskoj.

Strateg „parnog valjka“ rekao je da je ekipa dobro analizirala narednog rivala.

„Gledali smo tri utakmice i poslednju u prvenstvu gde su dobili 1:0.

Deluju mi kao da nisu najjača ekipa sa kojom smo igrali do sada, da je Zvezda možda i bolji tim od Nice. Međutim, drugo poluvreme protiv Kelna je pokazalo da nica ima jak sastav, brze i tehnički potkovane igrače, tako da sam promenio mišljenje. Igramo protiv ekipe sa ekipom koja spava, ali u svakom trenutku mogu da se probude. Dao mi je i savet Vladimir Ivić, koji mi je rekao da igraju u talasima. Nadam se da su se momci odmorili, da su svi zdravi i da će moći da konkurišu za sutrasnji meč“, rekao je Petrić.

Nemci i Francuzi su i dalje favoriti grupe, smatra Petrić.

„Keln i Nica su za nijansu veći favoriti od Partizana. Svi igrači koji izađu na teren, oni neće igrati pod ručnom. Možda izvedu malo drugačiji sastav, ali ti igrači su sličnog kvaliteta“, rekao je Petrić.

Trener Partizana istakao je da je njegova ekipa stekla samopouzdanje dobrim igrama i rezultatima.

„Igrači su se digli, ne samo u poslednjoj utakmici, već i protiv Zvezde i Kolubare. Bilo je i nekih stvari koje moramo da popravimo u narednom periodu, pričam pre svega o prekidima. Vidi se u autobusu, u svlačionici, na treningu, ramena su podignuta, nisu viši dole, igrači su nasmejani“, rekao je Petrić.

Trener crno-belih očekuje da krilni napadač Fuseni Dijabate bude konkretniji u napadu.

„Očekujem od DIjabatea da bude još konkretniji. Siguran sam da se igrači plaše njega. Odbrambeni igrači se vraćaju unazad, pokušavaju da mu skrate prostor. Da ima veću statistiku i što se tiče golova i asistencija“, rekao je strateg crno-belih.

Petrić je prokomentarisao i stanje u JSD Partizan.

„Bio sam funkcioner, sad kad ne znam gde mi je glava, i ne razmišljam toliko o tim stvarima. Bio sam u sličnoj priči 2016. ili 2017. godine. Sigurno da to utiče na celu sliku. Igrači čitaju, ali ne razumeju šta se dešava, reći ću im da se ne opterećuju time. Koncentrisan sam na svlačionicu, na igrače. Dosta stvari treba da se sredi u Sportskom društvu. Svi treba da sednu i da razgovaraju da se pomogne i SD Partizan i individualnim klubovima“, izjavio je trener kluba iz Humske.

U drugom meču D grupe Lige konferencija Keln će sutra dočekati Slovačko, takođe u 21.00.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.