U trendu

Petrović: Imamo razloga da budemo ponosne

BEOGRAD – Najbolja košarkašica Srbije Sonja Petrović veoma emotivno je doživala osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, istakavši da tim ima razloga da bude ponosan na sve učinjeno.
“Mislim da sam previše umorna da bih shvatila da smo zaista osvojile medalju. Završiti prvenstvo sa pobedom definitivno ti daje osmeh na kraju. Sve smo jako zadovoljne i što smo celu priču krunisale medaljom. Naša ekipa je uspela dođe do još jednog uspeha i stvarno smo imale posebno sklopljen tim ove godine. Nikada nismo imale zdraviju atmosferu, uvek smo se podržavale i verovale jedna u drugu. I kada je bilo najteže i kada možda lično poklekneš, jedna drugu smo dizale i zato mislim da smo uspele da dođemo do rezultata”, rekla je Petrović novinarima posle meča.
O tome koliki je uspeh postigao tim Marine Maljković, Petrović kaže: “Da je neko uopšte nudio pre EP i verovao da ćemo na kraju biti bronzane, oberučke bismo prihvatile. Stvarno imamo razloga da budemo ponosne”.
Poraz od Španije u polufinalu EP doneo je besanu noć srpskom krilnom centru, ali i celom timu.

“Rekla sam danas samo suze radosnice… Stvarno mi je lično bilo užasno teško, bila sam baš razočarana u sebe. Mislim da nas je Marina baš osokolila odmah posle polufinala. Kad ona pokaže veru u nas, to nama mnogo znači, jer to i ne radi baš često. Sa druge strane, stvarno bih istakla koliko podržavamo jedna drugu. Iskreno, verujem da ih nisam imala pored sebe, ne bih uspela mentalno da se vratim da igram. Nikad veće hvala saigračicama što su verovale u mene i kada ja nisam”, zaključila je Petrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.