U trendu

Petrović: Utakmica sa Slovačkom kao priprema za četvrtfinale

Trener vaterpolo reprezentacije Srbije Žarko Petrović rekao je danas da će njegova ekipa predstojeću utakmicu protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva iskoristiti kao pripremu za četvrtfinale.

„U duelu sa Slovačkom smo favoriti. Najbitnije da u tom duelu zadržimo visok nivo igre i ozbiljnost koja je potrebna za četvrtfinale. Ako nismo dobri u četvrtfinalu, nema povratka i zato nam je utakmica sa Slovačkom poslednja priprema za Madjarsku ili Grčku“, rekao je Petrović novinarima u Beogradu.

Vaterpolisti Srbije sutra od 18.45 u Beogradskoj areni igraju protiv Slovačke utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Sve karte za taj meč su rasprodate.

Govoreći o Slovačkoj, Petrović je rekao da taj tim ima nekoliko iskusnih igrača, ali da misli da srpski vaterpolisti neće imati većih problema ako ozbiljno udju u taj meč.

Vaterpolista Srbija Milan Aleksić rekao da je njegova ekipa ispunila prvi cilj osvajanjem prvog mesta u grupi.

„Najvažnija nam je bila utakmica sa Hrvatskom, za nju smo se najviše pripremali. Pobedom smo osvojili prvo mesto u grupi, a preostale dve utakmice smo želeli da iskoristima na najbolji način kako bismo se pripremili za nastavak takmičenja“, rekao je Aleksić.

Ako Srbija prodje u četvrtfinale igraće protiv pobednika duela izmedju Madjarske i Grčke, a Aleksić je naveo da malu prednost u tom meču daje Grcima.

„To su dva različita stila vaterpola, ekipe su izjednačene, ali u ovom trenutku malu prednost po kvalitetu dajem Grčkoj. Nama nije mnogo važno s kim ćemo da igramo, jer je cilj da udjemo u borbu za medelju. Dobro je što nema pauze posle grupne faze, što se ne preskače osmina finala, jer tako nećemo ispasti iz takmičarskog ritma“, dodao je Aleksić.

Golman Srbije Gojko Pijetlović rekao je da je njegova ekipa favorit u sutrašnjem meču, ali da mora ozbiljno da udje u taj duel.

„Moramo da se koncentrišemo na sebe i svoju igru. Nemamo pravo na grešku, a sutra ćemo se i uigravati za četvrtfinale. Slovaci su dobro fizički pripremnljeni, ali ako ozbiljno pristupimo, ne bi trebalo da bude problema“, rekao je Pijetlović.

On je dodao da je prezadovoljan atmosferom u Beogradskoj areni i istakao da ekipi mnogo znači podrška.

Upitan da li će njegova ekipa nagraditi publiku atraktivnom igrom, Pijetlović je rekao da je najvažnije da se prvo obezbedi pobeda i da će, ako se ukaže prilika, njegova ekipa igrati atraktivno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.