U trendu

Pismo dobrodošlice u Japan uručeno OKS

BEOGRAD – Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković ugostio je danas u Olimpijskoj kući ambasadora Japana Takahiko Kacumaru i predsednika Toyota Adria Kensuke Cičija, koji su poželeli srećan put u Japan Olimpijskom timu Srbije i mnogo uspeha svim sportistima na nastupajućim Igrama, koje će biti odružane u Tokiju.

Ovom prilikom Cičija je uručio Božidaru Maljkoviću Pismo dobrodošlice u Japan kao gest poštovanja prema srpskim sportistima, koji će uskoro nastupati na najvećoj svetskoj smotri sportista.

Događaju je prisustvovala i Anja Obradović, džudistkinja koja će predstavljati našu zemlju na OI u kategoriji do 63 kilograma.

Predsednik OKS zahvalio se gostima na lepim željama pred put u Japan i istakao da je saradnja Toyota Srbije i OKS primer dobre prakse koji treba da slede sve sportske institucije i kompanije.

„Ponosni smo na svoju saradnju sa gigantom kakva je kompanija Toyota. Naše zadovoljstvo je utoliko veće ako znamo da je Toyota globalni sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta. Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg možemo da se oslonimo uvek. Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara i uz ovakvu podršku, sigurno ćemo ostvariti još bolje rezultate“, rekao je Maljković.

Ambasador Japana Takahiko Kacumara čestitao je svim srpskim sportistima koji su izborili plasman na Olimpijske igre.

„Srećan sam što imam priliku da Olimpijskom timu Srbije poželim srećan put u Tokio. Želeo bih takođe da istaknem svoje pšštovanje prema Novaku Đokoviću koji nastavlja da piše istoriju sporta. Jedva čekamo njegove nastupe u Tokiju. Olimpijske igre biće bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike, uprkos pandemiji koja vlada u svetu“, izjavio je ambasador Kacumara.

Predsednik Toyota Adria Kensuke Cučija biranim rečima je poželeo dobrodošlicu Olimpijskom timu Srbije u Japan.

„Kao ponosni partner Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju. Igre se održavaju u specifičnim uslovima usled pandemije, a njihova organizacija, prepuna izazova, i samo takmičenje predstavljaju svojevrsnu pobedu u duhu Toyotine filozofije: Započni svoje nemoguće. Zato s velikim zadovoljstvom iščekujemo 23. jul i početak Igara, kada ćemo zajedno s vama i čitavim svetom proslaviti tu pobedu i poslati poruku optimizma i zajedništva. Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod Olimpijskom zastavom.“

Džudistikinja Anja Obradović takođe se zahvalila na divnom gestu i rekla da srpski olimpijci željno iščekuju nastup na Olimpijskim igrama, kao i da im podrška velike japanske kompanije kao što je Toyota izuzetno znači.

„Govorim u ime svih mojih kolega olimpijaca kada kažem da svi jedva čekamo put u Tokio i nastup na Olimpijskim igrama. Nekima od nas ovo će biti prvi nastup na najvećem svetskom takmičenju i ovakav vid podrške i gest gostoprimstva nam puno znači“, istakla je Obradović.

Na kraju konferencije, Božidar Maljković i Anja Obradović su gostima uručili majice Olimpijskog komiteta Srbije koje su potpisali članovi Tima Srbije koji će nastupati u Tokiju.

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbije započela je 2018. godine od kada su vozila japanske kompanije i „Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“.

Toyota je takođe globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Igre u Tokiju počinju za tačno 11 dana, a Srbiju će predstavljati 85 sportista.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.