U trendu

Pobeda košarkašica Srbije protiv Koreje za četvrtfinale OI

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrfinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je danas pobedila selekciju Južne Koreje sa 65:61 (17:10, 15:14, 18:20, 15:17), u utakmici trećeg kola Grupe A.

Srbiju je do druge pobede u grupi vodila Aleksandra Crvendakić sa 15 poena i sedam skokova, tri poena manje dodala je Ivon Anderson, dok je Jelena Bruks meč završila sa 11 poena.

U timu Južne Koreje, koja je takmičenje završila sa sva tri poraza, najefikasnija je bila Djihjun Park sa 17 poena.

Srbija će u četvrfinale sa drugog mesta u grupi, a ime protivnika će saznati sutra posle žreba.

Šampionke Evrope nisu blistale na ovom meču, ali su posle dramatične utakmice uspele da obezbede plasman u narednu rundu takmičenja.

Sve je počelo sa pet vezanih poena Crvendakić, Srbija je potom povela sa 9:1, ali u tim momentima nije iskoristila „prazne“ minute Koreje koja je tek posle pet i po minuta postigla prvi koš iz igre.

Umesto ubedljivije prednosti, Koreja je posle dve vezane trojke prišla na 13:9, ali su košarkašice Srbije poenima Stanković i Andreson na prvi odmor otišle sa plus sedam – 17:10.

Izabranice Marine Maljković su u drugoj četvrtini stigle do deset poena prednosti (25:15), da bi na poluvremenu imale osam poena viška na svom kontu – 32:24.

Srbija je slabije otvorila drugo poluvreme, pa se prednost „topila“ sve dok Koreja nije stigla do izjadnečenja (40:40) tri i po minuta pre kraja treće deonice.

Trojkom Crvendakić i poenima Stanković, Srbija je uspela da na poslednji odmor ode s prednošću (50:44), ali je Koreja iskoristila novi pad u odbrani pa je na ulasku u poslednjih pet minuta utakmice prvi put povela – 58:56.

U neizvesnoj završnici bolje se snašla Srbija. Prvo je na minut i deset sekundi pre kraja Bruks pogodila uz dodatno slobodno bacanje (65:61), da bi potom košarkašice Srbije uhvatile tri lopte u napadu i tako stavile tačku na ovaj meč.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.