U trendu

Pobeda u Norveškoj: Srbija na korak od Evropskog prvenstva (video)

Fudbaleri Srbije plasirali su u finale plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo posle polufinalnog meča u kom su pobedili Norvešku u gostima sa 2-1.

Srbija je do finala plej-ofa za odlazak na Evropsko prvenstvo došla posle veoma dobro odigranog, ali i dramatičnog meča u Oslu, koji je rešen tek u produžecima.

Naša reprezentacija povela je u 81. minutu golom Sergeja Milinkovića Savića.

Norvežani su izjednačili posle samo sedam minuta golom Matijasa Normana, koji nas je odveo u produžetke.

Milinković-Savić, koji je meč započeo na klupi za rezerve, bio je strelac odlučujućeg gola u 12. minutu produžetka, prenose sportski mediji.

Srbiju u finalu, koje će se odigrati u Beogradu, čeka Škotska, koja je posle produžetaka i penala izbacila Izrael. Ukoliko se naša reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo, biće to prvi put posle 20 godina.

Poslednji put naša reprezentacija igrala je na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Holandiji i Belgiji, kada je stigla do četvrtfinala.

Tumbaković: Za ovo smo se spremali sedam meseci

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković bio je zadovoljan posle pobede u Oslu protiv Norveške 2:1 i poručio da sad sledi priprema za Škotsku.

„Za Norvežane smo se spremali sedam meseci, puno truda uložili u skautiranje, promenili smo model, sve se desilo u kratkom periodu. Možda bi za nas bilo bolje da se završilo u regularnom delu, ali i ovo je slatko. Čekamo taj novembar i utakmicu sa Škotima. Želimo da odemo na EURO“, rekao je Tumbaković u izjavi posle meča za TV Nova S.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.