U trendu

Pobede Oklahome i Čikaga u plej-inu NBA lige

Košarkaši Oklahome pobedili su prošle noći ekipu Nju Orleansa sa 123:118, dok je Čikago slavio protiv Toronta, u utakmicama plej-in turnira NBA lige.

Oklahoma će sada igrati Minesote za ulazak u prvu rundu plej-ofa NBA lige gde pobednika tog duela čeka Denvera Nikole Jokića.

Najzaslužniji za pobedu Oklahome u gostima bili su Šej Gildžes Aleksander sa 32 poena, Džoš Gidi sa 31 poenom, 10 asistencija i devet skokova i Lu Dort sa 27 ubačenih poena.

U timu Nju Orleansa istakao se Brandon Ingram sa 30 poena, dok je Jonas Valančjunas postigao 16 poena uz 18 skokova.

Neizvesna utakmica, u kojoj su se timovi smenjivali u vođstvu, rešena je u samom finišu. Najpre je Ingram postigao trojku 4,3 sekunde pre kraja i primakao Pelikanse na 119:118, ali je nakon toga Gildžes Aleksander bio siguran sa linije za slobodna bacanja i tako ostavio svoj tim u igri za plej-of.

U igri je i dalje i Čikago koji je u gostima nadoknadio zaostatak od 19 poena i pobedio Toronto sa 109:105.

Bulsi će se boriti sa Majamijem za mesto u plej-ofu, a pobednika tog duela tamo čeka najbolji tim Istoka, Milvoki.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Zek Lavin sa 39 poena, Demar Derozan je svom bivšem timu ubacio 23 poena, dok je Nikola Vučević meč završio sa 14 poena i 13 skokova. Paskal Sjakam je sa 32 bio najbolji strelac u poraženom timu, dok je Fred Vanvlit dodao 26 poena i 12 skokova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.