U trendu

Počelo suđenje Borisu Bekeru, preti mu do sedam godina zatvora

Legendarnom nemačkom teniseru Borisu Bekeru danas je u Londonu počelo suđenje zbog prevare u ličnom bankrotu zbog čega mu preti do sedam godina zatvora. U više od 20 tačaka optužnice britansko pravosuđe tereti Bekera da je u stečajnom postupku pokušao da sakrije novac i druge dragocenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posed nekretnina.

Navodno je bivšoj supruzi Barbari i ćerki predao novac i druge predmete, te prikrio posed imovine. Navodno je sakrio i deonice u jednoj od kompanija.

Trostruki pobednik Vimbldona odbacuje sve optužbe. Na prvom se ročištu izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri nedelje i teoretski Bekeru preti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

– U osnovi sam pozitivna osoba i uvek verujem u dobro. Verujem i u britansku pravdu, rekao je Beker za „Bild am Sonntag“ i dodao da će pokušati da dokaže svoju nevinost.

Sud u Minhenu je 2002. osudio Bekera na dve godine uslovne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 evra zbog utaje poreza od oko 1.7 miliona evra. Beker je proglasio bankrot pre pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procenjeni do 50 miliona funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.