U trendu

Počinje Evroliga: Efes brani titulu, srpski derbi u eliti

BEOGRAD – Nova sezona Evrolige, najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, počinje sutra i prema svim najavama mogla bi da bude uzbudljivija nego ikad, posebno kad su u pitanju navijači iz Srbije.

Crvena zvezda i Partizan predstavljaće region u elitnom takmičenju, igraće se večiti derbi u Evroligi, pošto su posle suspenzije ruskih klubova (CSKA, Zenit, Uniks), crno-beli dobili vajld-kard.

Efes, predvođen Vasilijem Micićem, pokušaće da osvoiji treću uzastopnu titulu, što je u novijoj istoriji uradila samo Jugoplastika, a prema prognozama najveći rivali za titulu biće im Real Madrid, Barselona sa Nikolom Kalinićem, Fenerbahče sa Nemanjom Bjelicom, Makabi, a možda i Virtus, povratnik u elitno društvo, na čelu sa Milošom Teodosićem.

Biće zanimljivo videti kako će Dejan Radonjić predvoditi Panatinaikos u elitnom društvu, a naravno, nikada se ne sme otpisati ni drugi grčki velikan, Olimpijakos.

Na startu sezone Efes dočekuje Crvenu zvezdu, dok Partizan gostuje Albi iz Berlina, a prvi večiti derbi u Evroligi odigraće se 8. decembra u Štark areni, a domaćin je Partizan.

Raspored prvog kola:

Četvrtak: Panatinaikos – Real Madrid, Asvel – Olimpija, Makabi – Žalgiris, Bajern – Fenerbahče, Valensija – Baskonija.

Petak: Efes – Crvena zvezda (19.30), Alba – Partizan (20.00), Barselona – Olimpijakos, Virtus – Monako.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.