U trendu

Počinje košarkaška Superliga: Zvezda u Subotici, Partizan čeka Vršac

Košarkaška Superliga Srbije počinje u petak utakmicama Spartak – Crvena zvezda u Subotici, odnosno duelom Partizan – Vršac u Beogradu.

Dvostruki uzastopni srpski i aktuelni trostruki regionalni šampion Crvena zvezda, prema recima trenera Dejana Radonjića, kreće u novo poglavlje koje otvara 66. utakmicom u sezoni.

„Osvojili smo Kup, odbranili ABA tron i završili takmičenje u Evroligi. Imamo svoje želje, posle svega što smo prošli – biće teško, ne zato što ovo ne shvatamo ozbiljno, već zbog okolnosti u kojima se nalazimo. Želja mi je da tokom trajanja Superlige budemo što bolji, a na kraju, kada se bude odlučivalo, da budemo najbolji. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita“ rekao je Radonjić na konferenciji za medije u Kući košarke i otkrio da sem Stefana Jovića, koji je na kontroli u Minhenu, neće igrati ni Branko Lazić, koji dva meseca vuče povredu.

Pomoćni trener Partizana Nenad Čanak istakao je da crno-beli uvek imaju maksimalne ambicije.

„Koliko je to realno u ovom trenutku, s obzirom na konkurenciju, videćemo krajem juna. Neobična situacija, počinje nova liga, neke ekipe su odigrale pozamašan broj utakmica, pre svega Zvezda, mi i Mega, ali šta je tu je“, rekao je Čanak.

Duel Spartaka i Zvezde igra se sutra od 19 sati, sat kasnije pocinje meč Partizan – Vršac, a u preostale dve utakmice 1. kola sastaju se Dinamik – Borac (subota, 18 sati) i FMP – Mega Leks (nedeljka, 19 sati).

Već narednog utorka, u 2. kolu, sastaju se Crvena zvezda – Partizan, a dan kasnije igraju: Borac – Mega Leks, Dinamik – Spartak, Vršac – FMP.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar