U trendu

Počinje nova sezona Lige šampiona: Napoli čeka Liverpul

BEOGRAD – Nova sezona Lige šampiona startuje sutra utakmicama u E, F, G i H grupi, odnosno dan pre nego što jedini srpski predstavnik Crvena zvezda otvori takmičenje protiv Bajerna u Minhenu.

Pretendenata na „ušati trofej“ je, kao i uvek, mnogo – od Juventusa, preko Barselone, Mančester Sitija, Real Madrida, Pari Sen Žermena do branioca trofeja Liverpula, ali se tu krug svakako ne zatvara.

Himna i čuvena mušema Lige šampiona prvo će da se čuje/zatrese u Milanu uoči duela Intera i praške Slavije, kao i u Lionu gde će Srbin Branislav Ivanović sa kapitenskom trakom da predvodi saigrače iz Zenita.

Derbi prvog dana svakako je utakmica u Napulju između Napolija Nikole Maksimovića i Liverpula u reprizi prošlogodišnjeg sudara, kada je domaćin slavio u sudijskoj nadoknadi golom Lorenca Insinjea, a „crveni“ nastavili put sve do vrha Evrope.

U istoj E grupi sastaju se „autsajderi“ Salcburg i Genk, Benfika sa Ljubomirom Fejsom i „rezervistom“ Andrijom Živkovićem čeka Lajpcig u meču G grupe, dok u H grupi Ajaks na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem igra sa Lilom u meču koji sudi srpski arbitar Srđan Jovanović.

Veliku pažnju privlači i klasik Borusija – Barselona u Dortmundu, kao i Čelsi – Valensija.

Raspored sutraašnjih utakmica:

E grupa: Napoli – Liverpul (21 sat), Salcburg – Genk (21).

F grupa: Inter – Slavija Prag (18.55), Borusija Dortmund – Barselona (21).

G grupa: Lion – Zenit (18.55), Benfika – Lajpcig (21).

H grupa: Čelsi – Valensija (21), Ajaks – Lil (21).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar