U trendu

Pol Skouls

Pol Skouls (Paul Scholes) rođen je 16. novembra 1974. godine u Salfordu. Iako fudbal igra od pete godine, ovaj igrač je prvi ugovor – sa „Mančesterom“, klubom u kome i danas igra – potpisao tek 1991. godine. Dve godine je igrao u mladom i rezervnom timu, da bi 1993. godine ušao u prvi tim ovog velikog kluba.

Pre prve utakmice s prvim timom „Mančestera“, osvojio je FA kup u kategoriji omladinskih timova i Evropsko prvenstvo za reprezentacije do 18 godina.

Za „Mančester“ je prvih godina igrao više kao rezerva nego kao igrač u stalnoj postavi. Svoje prve prave igre pokazao je početkom 1995. godine, kada se povredio legendarni Erik Kantona, kog je zamenio upravo Pol Skouls. Iako u to vreme nije mogao da konkuriše „kralju Mančestera“, po povratku Kantone, Skouls dobija solidnu minutažu kao njegova zamena.

Prve utakmice za A reprezentaciju Engleske igrao je u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 1998. godine. Dobre igre pružio je i na samom Prvenstvu, gde je bio „trenerov džoker“, a kasnije i na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine i Evropskom prvenstvu. Sa nacionalnom reprezentacijom igrao je i na Svetskom prvenstvu 2002. godine, gde Englesku izbacuje Brazil u četvrtfinalu.

Sa „Mančesterom“ je do sada osvojio šest titula nacionalnog prvenstva. Postao je standardni prvotimac i stalno pruža odlične igre. Solidne igre pokazao je i u Ligi šampiona, gde je „Mančester“ postizao zavidne uspehe. Za ovaj klub je dao više od 100 golova, a oko 20 i za nacionalnu selekciju. Za „Mančester“ je potpisao ugovor do 2006. godine, a prema dosadašnjoj praksi ovog kluba, očekuje se da igra i duže.

Pol Skols živi sa suprugom i dvoje male dece u Mančesteru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.