U trendu

Poljska pobedila Saudijsku Arabiju, prvi gol Levandovskog na SP

Fudbalska reprezentacija Poljske pobedila je danas Saudijsku Arabiju sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C Svetskog prvenstva u Kataru.

Pobedu Poljskoj na stadionu Edjukešn Siti doneli su Pjotr Zjelinski pogotkom u 39. minutu i Robert Levandovski u 82. minutu, što je njegov prvenac na svetskim prvenstvima.

Poljaci sada imaju četiri boda i trenutno su prvi na tabeli, dok je Saudijska Arabija druga sa tri boda, osvojena u prvom kolu protiv Argentine.

Saudijci su bolje počeli meč, bili su opasniji, a prvi put su zapretili u 13. minutu kada je Mohamed Kano šutirao, ali je Vojčeh Ščensni dobro intervenisao.

U prvih dvadesetak minuta meča Poljaci su se mučili, zaradili su tri žuta kartona, a lopta praktično nije ni stigla do napadača Roberta Levandovskog, ali su prvu pravu akciju na meču u 39. minutu krunisali golom.

Lopta je stigla do Levandovskog u kaznenom prostoru, napadač Barselone nije uspeo da šutira, ali je sprečio gol-aut i vratio je na peterac gde ju je spremno dočekao Zjelinski i poslao iza ledja golmana Saudijske Arabije.

Samo nekoliko minuta kasnije, Saudijska Arabija je propustila veliku šansu da izjednači, a nakon što je sudija posle konsultacija sa VAR-om pokazao na penal.

Odgovornost je preuzeo Salem Al Davsari, ali je njegov udarac u prvom minutu sudijske nadokande zaustavio Ščensni, baš kao i pokušaj Mohameda Al Brejka posle odbijene lopte.

Ščensni je spasio Poljsku i u 55. minutu kada je zatvorio prilaze golu posle velike gužve u šesnaestercu, a priliku da Saudijcima donese izjednačenje nije iskoristio ni Kano pet minuta kasnije.

Nakon toga su usledila dva kontranapada Poljaka i oba su, u razmaku od tri minuta, završila tako što su pogodili okvir gola – prvo je Arkadijuš Milik u 63. minutu pogodio prečku, a potom je u 66. minutu Levandovski zatresao stativu.

Trudili su se Saudijci na sve načine da stignu do izjednačenja, ali nisu uspeli. Umesto toga, Levandovski je u 82. minutu postigao svoj prvi gol na svetskim prvenstvima i stavio tačku na ovaj meč.

Abdulela Al Malki je napravio veliku grešku na ivici kaznenog prostora, što je Levandovski iskoristio, ukrao mu loptu i lako savladao golmana Saudijske Arabije za konačnih 2:0.

U drugom meču ove grupe večeras od 20.00 igraju Argentina i Meksiko.

Poljska će u poslednjem kolu igrati protiv Argentine, a Saudijska Arabija protiv Meksika. Te utakmice su na programu 30. novembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar