U trendu

Poraz Partizana uz zvuk sirene

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u gostima od Burga sa 71:73 (26:21, 15:19, 18:16, 12:17), u utakmici desetog kola Grupe A Evrokupa.

Crno-beli sada imaju pet pobeda i četiri poraza i četvrti su na tabeli, dok Burg ima trijumf više i poraz manje na poziciji broj 2.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Rašon Tomas sa 15 poena, Kodi Miler-Mekintajer je dodao 11, dok su po sedam ubacili Erik Mika, Markus Pejdž i Ognjen Jaramaz.

Burg je do pobede vodio Danilo Andjušić sa 16 poena, Pjer Pelos je dodao 12, dok je Tomas Skrab postigao 11 poena, uključujući i koš za pobedu.

Košarkaši Partizana su dobro igrali u većem delu prvog poluvremena, početkom druge deonice su, posle poena Jaramaza, stigli i do plus deset (31:21), ali je Burg uspeo da vrati u meč.

Domaći tim je zaigrao agresivnije u odbrani, dok je Partizan imao problema u napadu pa je veliki odmor otišao samo sa poenom prednosti – 41:40.

Burg je predvodjen Omićem na nešto manje od četiri minuta pre kraja treće četvrtine poveo posle dugo vremena (49:48), ali je Partizan i na poslednji odmor uspeo da ode s prednošću – 59:56.

U neizvesnoj četvrtoj četvrtini bolje se snašao domaći tim. Partizan nije uspeo da iskoristi poslednji napad na meču, pokušao je Jaramaz ali nije pogodio za tri. Burg je, na drugoj strani, bio srećniji. Andjušić je promašio trojku, ali je Skrab bio najbolji u skoku i pogodio uz zvuk sirene za pobedu svog tima.

Partizan će 29. decembra gostovati Veneciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.