U trendu

Poređani kao na izložbi: Automobili Kristijana Ronalda vredni 20 miliona evra (foto)

Za jedan sat zaradi 84.000 evra, za samo nedelju dana bogatiji je za više od pola miliona evra, a koliko onda zarađuje mesečno? Pa, na računu se pojavi oko 2,5 miliona evra. To je računica plate Kristijana Ronalda (35) koji je godišnje od ugovora u Juventusu dobijao oko 30 miliona evra. Ali to je samo što se tiče fudbala, na to treba dodati i milionske prihode od sponzora, reklama…A ugledni Forbes procenjuje da je Portugalac u celoj karijeri zaradio preko 500 miliona dolara.

Poseduje nekoliko nekretnina širom Evrope, jahte, lanac hotela, ali ono u čemu prednjači su automobili. Ronaldo je veliki ljubitelj brzine i luksuznih mašina pa je zato sebi obezbedio pravu flotu koju drži u nekoliko garaža! Da, neki kažu da je igrač Mančester Junajteda vlasnik čak 20 automobila, neki se nalaze u Mančesteru, Lisabonu, Torinu, dok neke čuva u Madridu gde je živeo devet godina. A pogled na bogatstvo unutar madridske garaže omogućila je njegova Georgina.

Pre nekoliko dana na Netflixu je izašao film ‘Ja sam Georgina’. Kristijanova izabranica pričala je o svom životu, svom dragom, svakodnevici, a kamerama je dopustila da uđu u garažu vrednu 20 miliona evra! Da, tolika je ukupna vrednost Ronaldovih automobila koje čuva u španskoj prestonici. I ne zaboravimo. To je tek jedna garaža, ima ih još tri.

Ronaldovi zaposleni uredno su parkirali automobile kako bi sve bilo oku atraktivnije, a nije se štedelo ni na podu koji reflektuje odraz za još impresivniji doživljaj. Naravno, i rasveta je posebna.

Ubedljivo u oko najviše upada famozni Bugatti Chiron koji vredi više od dva miliona evra. Reč je o automobilu koji je proizveden u samo 500 primeraka, a Ronaldo ga je ugrabio čim je došao na tržište. Pokreće ga 1500 konjskih snaga, a maksimalna brzina je 420 km/h. Kupio ga je 2017. godine dok je igrao u Real Madridu, a dodatno je uložio i u personalizovane naslone za glavu na kojima piše CR.

U madridskoj garaži nalazi se i Ferrari 599 GTO za kojeg je iskeširao 600.000 evra, a posebno se diči jednim raritetom. U njegovoj garaži ponosno je parkiran McLaren Senna koji je napravljen u čast prerano poginulog brazilskog vozača Formule 1 Airtona Sene. Proizveden je u 500 primeraka, a vrednost je milion evra. Tu privilegiju da među prvima isproba novu mašinu dobio je Ronaldo. On je novi automobil prošle godine testirao po ulicama Lisabona, gde su znatiželjnici odmah izvadili mobilne iz džepova i snimili Portugalca kako se vozi u ovom jedinstvenom automobilu.

Kao što ste već mogli shvatiti, Ronaldo voli raritete, voli retke modele koje samo oni najbogatiji mogu da poseduju i voze. Tako je kupio i Rolls Royce Cullinan, jedini terenac koji je proizvela spomenuta firma, a za njega je iskeširao oko 390 hiljada evra. U čast bivšeg kluba Juventusa automobil je crno bele boje, a ima 570 ‘konja’ i pokreće ga V12 motor. Odmah do njega nalazi se i Rolls Royce Phantom Drophead. Njega je platio oko 600.000 evra.

Portugalac je posebno ponosan na predivni Bugatti La Voiture Noire koji je napravljen prema legendarnom Bugattiju Type 57 SC Atlantic „La Voiture Noire“, drugom od četiri ikad proizvedena Atlantica koji je u svoje vreme vozio i sam Žan Bugati pre nego mu se 1941. godine oko Bordoa izgubio svaki trag.

Napravljen je u samo jednom primerku, vredi 16,5 miliona evra, a Kristijano Ronaldo se pobrinuo da bude samo njegov. Bugattijevu zver pokreće 8,0-litarski quad-turbo motor W16 kojeg pokreće 1500 konjskih snaga, sa šest izduvnih cevi! Karoserija automobila je ručno rađena iz karbona, a posebno se ističu LED svetla koja su prvi put korišćena na jednom Bugattijevom automobilu.

Za 35. rođendan je od lepe Georgine na poklon dobio Mercedes AMG vredan 700.000 evra, a osim toga, u jednoj od četiri garaže nalazi se još i Mercedes AMG GLE 63 kojim se počastio za Božić 2016. godine.

Naravno, ne bi to bio pravi zaljubljenik u automobile da nema Lamborghini i Ferrari. Čast ‘Lamba’ brani Aventador kojeg je platio 300.000 evra, a pokreće ga 515 konja. Garažu mu krase tri Ferrarija od kojih je jedan Ferrari F12 TDF koji juri i do 340 km/h, a pokreće ga 780 ‘konja’. Njega je platio 415.000 eura.

Dok je igrao za Juventus posetio je i Ferrarijevu fabriku u Maranelu, a ono što je video ga je toliko oduševilo pa je iskeširao 1,6 miliona evra za Ferrari Monza SP2.

Ostali Ronaldovi automobili:

Ferrari 599 GTO
Ferrari  599 GTB Fiorano
Ferrari F430
Lamborghini Aventador LP 700-4
BMW M6
Bentley Continental GTC
Aston Martin DB9
Mercedes-Benz C-Class Sports Coupé
Porsche Cayenne
Porsche 911 Carrera 2S Cabriolet
Porsche Cayenne Turbo
Rolls Royce Phantom
Audi R8
Mercedes-Benz C220 CDI

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar