U trendu

Portugalija prva grupi H, Južna Koreja u osmini finala, pirova pobeda Urugvaja

DOHA – Fudbalske reprezentacije Portugalije i Južne Koreje plasirale su se večeras iz grupe H u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Portugalija je još ranije obezbedila plasman u osminu finala, a osvojila je prvo mesto iako je večeras poražena od Južne Koreje 2:1. Urugvaj je pobedio Ganu 2:0.

Portugalije osvojila prvo mesto u grupi sa šest bodova, Južna Koreja i Urugvaj imaju po četiri. Međutim, Koreja je osvojila drugo mesto pošto ima gol razliku 4:4, a Urugvaj je treći uz gol razliku 2:2. Gana je poslednja sa tri boda.

Portugalija će u osmini finala igrati sa drugoplasiranom selekcijom iz grupe G u kojoj se nalaze Brazil, Srbija, Švajcarska i Kamerun. Južna Koreja će igrati sa prvoplasiranom selekcijom iz grupe G. Večeras od 20 sati će u grupi G igrati Srbija – Švajcarska i Brazil – Kamerun. Brazil je prvi na tabeli sa šest bodova, Švajcarska ima tri, a Kamerun i Srbija po jedan.

Južna Koreja je ostvarila veliki uspeh pošto je pobedila Portugaliju 2:1. Portugalija je povela golom Rikarda Orte u petom minutu, a izjednačio je Kim Jung-Gvon u 27. Pobedu Južnoj Koreji doneo je Hvang Hi-Čan u 91. minutu.

Urugvaj je pobedio Ganu 2:0, ali zbog nije uspeo da se plasirao u osminu finala. Gana nije iskoristila penal u 21. minutu, pošto je golman Urugvaja zaustavio udarac Andrea Ajuva. Urugvajci su za šest minuta postigli dva gola. Đorđijan de Araskaeta se upisao u strelce u 26. i 32. minutu. Do kraja meča nije bilo promene rezultata iako su obe selekcije propustile po nekoliko izglednih šansi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.