Potpredsednik RSS optužio šefa sudija EHF za eliminaciju Srbije sa EP

Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Siniša Lazić optužio je danas šefa sudija Evropske rukometne federacije (EHF) Makedonca Dragana Načevskog za eliminaciju srpske reprezentacije sa Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Rukometaši Srbije eliminisani su sa Evropskog prvenstva u Poljskoj, pošto su sinoć u Krakovu odigrali nerešeno 27:27 sa Makedonijom, u poslednjem kolu Grupe A, posle primljenog gola u poslednjim trenucima utakmice.

Lazić je naveo da je srpska reprezentacija predvodjena selektorom Dejanom Perićem “apsolutno dostojno i sportski” reprezentovala zemlju na Evropskom prvenstvu, ali da je Dragan Načevski kriv za njenu eliminaciju sa turnira.

“Ponašanjem i borbenom igrom ni pred kim nisu ustuknuli i možemo da budemo ponosni. Na tome im treba od sveg srca čestitati, a podršku svih dobronamernih i rukometu odanih poklonika sigurno je da imaju u ogromnoj meri. Ali, na našu veliku žalost, kreatori nesportskog dela rukometa oličeni u šefu sudija EHF Draganu Načevskom, koji je svojim direktnim uticajem po ko zna koji put eliminisao našu reprezentaciju sa nekog takmičenja, tako što je sasvim sigurno još pre polaska za Poljsku odredio izvršioce nečasnog dela (sudije), bili su jači i od naših sjajnih reprezentativaca”, naveo je Lazić u saopštenju.

On je naveo da se “protiv nepravde ovog puta nije moglo” i da je “makedonsko-crnogorski lobi iz samo njima znanih razloga naneo srpskom timu neprocenjivu štetu”.

(Beta)

Ostavite komentar