U trendu

Poznati trener o masakru: Kada ćemo nešto da preduzmemo?

DALAS – Trener košarkaškog kluba Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker, obratio se javnosti pre četvrte utakmice finala Zapadne konferencije NBA lige, ali nije govorio o košarci.

„Nećemo diskutovati o Stefanu Kariju ili Luki Dončiću. Danas ne. Pitanja o košarci nisu bitna“, rekao je Ker na početku obraćanja, vidno potresen, da bi potom nekoliko minuta govorio o masovnom ubistvu u osnovnoj školi u Teksasu, gde je ubijeno 19 učenika i dvoje nastavnika, kao i napadač star 18 godina.

„Kada ćemo nešto da preduzmemo? Umoran sam, jako sam umoran od toga da izjavljujem saučešće razorenim porodicama žrtava. Izvinite, ali dosta mi je više ćutanja, dosta mi je!“, kazao je Ker u obraćanju medijima, preneo je Glas Amerike.

Ker često oštro kritikuje oružano nasilje u javnosti, a ovoga puta je prozvao Senat zbog neaktivnosti u oblasti oružanog nasilja.

Konkretno, pomenuo je to što Senat nije izglasao zakon o univerzalnim bezbednosnim proverama kupaca oružja.

„Mi ćemo da igramo utakmicu, a 50 senatora u Vašingtonu nas drži kao taoce. Neće da glasaju za taj zakon jer žele da ostanu na vlasti. To je patetično, dosta mi je“, rekao je Ker pre nego što je napustio prostoriju.

Masovno ubistvo u školi u Teksasu uzdrmalo je, pored ostalih, i ceo sportski svet, a posebno timove iz te savezne države.

„Juvalde, nemamo reči kojima bismo opisali kako se osećamo. Naša srca su uz vas, vaše komšije i sve pogođene ovom užasnom pucnjavom“, tvitovali su San Antonio Sparsi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.