U trendu

Pre mesec dana kritikovala Đokovića, a sad je isterali s turnira zbog kršenja korona protokola

Amerikanka Danijel Kolins izbačena je s turnira World Team Tennis u Zapadnoj Virdžiniji zbog kršenja protokola covida-19, navodi se u saopštenju organizatora.

„Izbacili smo Danijel Kolins nakon što je prekršila naše protokole covida-19 i napustila Greenbrier Resort i saveznu državu Zapadnu Virdžiniju“, izjavio je izvršni direktor WTT-a Karlos Silva.

„Protokoli su sastavljeni i predočeni učesnicima više puta zbog zaštite zdravlja i bezbednosti naših igrača, trenera i osoblja koji su od najveće važnosti za WTT.“

Organizatori nisu objavili detalje o putovanju polufinalistkinje Australijan Opena iz 2019. godine.

Kolinsova je, podsetimo, prošlog meseca kritikovala Novaka Đokovića nakon što je svetski broj jedan rekao da bi bilo „nemoguće“ igrati na ovogodišnjem US Openu prema covid-19 protokolima koji su predložili organizatori.

„Novače, ovo je vrlo kontradiktorno u odnosu na tvoj prethodni komentar da bi teniseri koji su u top 100 trebalo da doniraju novac onima slabije plasiranima. Niko nije zaradio nikakav novac od februara. Sad imamo veliku šansu na US Openu, čiji čelnici žele da se turnir održi s nekim striktnim bezbednosnim pravilima kako bi se svi osećali sigurno“, napisala je tada 26-godišnjakinja i dodala:

„Ovo je velika šansa za igrače da krenu da zarađuju novac, a sada imamo tenisere iz vrha koji govore da je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško ostvarivo jer neće biti u mogućnosti da povedu celu pratnju. Ako je tako bezbedno i ako USTA, WTA i ATP urade sve kako bi zaštitili zdravlje tenisera, onda mislim da bi trebalo da ih podržimo. Lako je nekome ko je zaradio 150 miliona dolara u karijeri da govori drugima šta da rade sa svojim novcem, a da onda odbije da igra US Open“, oštro je reagovala tada Amerikanka, inače trenutno 51. igračica sveta na WTA listi.

Inače, WTT će biti jedan od prvih profesionalnih sportskih događaja u SAD-u s gledaocima. Svakog dana biće dozvoljeno 500 gledalaca na centralnom terenu Creekside stadiona koji prima 2500 posetilaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.