U trendu

Predsednik FS Francuske La Grae podneo ostavku zbog nedoličnog ponašanja

PARIZ – Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Grae podneo je danas ostavku, pošto je revizijom francuske vlade utvrđeno da više nema legitimitet da predvodi FFF zbog niza skandala, prenosi AP.

On se privremeno povukao sa funkcije dok Izvršni komitet FFF nije pregledao nalaze revizije, a na današnjem sastanku u Parizu je podneo ostavku.

Le Grae (81) je trenutno pod sudskom istragom zbog navodnog seksualnog i moralnog uznemiravanja. Prijavu protiv dosadašnjeg prvog čoveka FFF podnela Sonja Suid, koja je menadžer nekoliko francuskih reprezentativaca.

Revizorski izveštaj Generalnog inspektorata za obrazovanje, sport i istraživanje (IGESR), koji je zasnovan na više od 100 intervjua i analiza različitih dokumenata, zaključio je da je ponašanje Le Graea prema ženama bilo neprikladno i ukazao na brojne poremećaje u radu FFF.

U reviziji francuske vlade se zaključuje da Le Grae više nema „potreban legitimitet“ da vodi FFF, pošto je njegova politika protiv rodno zasnovanog i seksualnog nasilja „nije ni delotvorna ni efikasna“.

Le Grae je bio predsednik FFF od 2011. godine. Potpredsednik FFF Filip Dijalo biće privremeni predsednik do juna 2023. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar