U trendu

Preminuo Bratislav Bata Obućina

BEOGRAD – Bivši rukometaš i trener Bratislav Bata Obućina preminuo je u 66. godini, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Rukometom je počeo da se bavi 1974. godine u RK IM Rakovica sa kojim je igrao prvu saveznu ligu SFRJ u sezoni 1981/82 i ostao je legenda rakovičkog rukometa.

Put ga je kasnije odveo u Crvenu zvezdu i Dinamo iz Pančeva.
Krajem osamdesetih odlazi u Španiju gde je igrao za klubove Asobal lige i B divizije, Siudad Enkantada i San Antonio.

Dobro će biti upamćena sezona u kojoj nije promašio sedmerac.

Posle igračke karijere, u Siudad Enkantadi je započeo trenersku karijeru i sa klupe vodio prvi tim ekipe iz Kuenke do polovine devedesetih.

Po povratku u Srbiju trenirao je RK Stari grad iz Beograda, a zatim je sa klupe predvodio i mnoge druge beogradske klubove – ŽRK Voždovac, RK Radnički, ORK Beograd, BASK, RK Obilić.

Bio je trener i u ŽRK Dinamo iz Pančeva, RK Novi Pazar, RK Mokra Gora i RK Rudar iz Pljevalja.

Bratislav Bata Obućina je bio prvi selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije, koju je predvodio na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2007. godine.

Bio je dugogodišnji predsednik Zajednice trenera Rukometnog saveza Beograda, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Beograda, kao i potpredsednik Upravnog odbora Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije.

U Rukometnom savezu Srbije 2002. godine radio je kao stručni saradnik zadužen za pitanja trenera i takmičenja mlađih uzrasnih kategorija.

Iza njega su ostali njegova životna saputnica, čuvena rukometašica Svetlana Anastasovska Obućina i sedamnaestogodišnja ćerka Anđela.

Ispraćaj za kremaciju Bratislavu Bati Obućini biće održan u sutra u 14.15 časova na Novom groblju u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar