U trendu

Preokret u slučaju Zlatana Ibrahimovića

Žose Murinjo, menadžer Mančester Junajteda kazao je da je moguće da Zlatan Ibrahimović ponovo potpiše ugovor sa njegovim klubom. Bivši 35-godišnji švedski reprezentativac u junu je okončao saradnju sa Junajtedom, nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor.  Sada se od operacije kolena oporavlja u trening kampu “crvenih đavola“.

– Ako je odluka da ostane i čekamo decembar, jer ranije verovatno ne može da bude spreman, zašto ne bi čekali. Uglavnom, razgovaramo i razmenjujemo ideje, pa ćemo videti – istakao je Murinjo, koji se sa ekipom nalazi na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, i dodao:

– Zlatan nije bio srećan zbog načina na koji je završio sezonu. Sam je rekao da želi da nastavi da igra na najvišem nivou. Otvorili smo mu vrata da se oporavlja uz naše ljude i bude jedan od nas. Na našem izvršnom direktoru i njegovom agentu je da se dogovore o budućnosti.

Uprkos mnogim skepticima, Ibrahimović iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Mančestera. Odigrao je 46 takmičarskih utakmica i postigao 28 golova, i osvojio Superkup i Liga kupa Engleske, kao i Ligu Evrope. Povreda ligamenata kolena, koju je zadobio u aprilu, sprečila ga je da odmah po isteku jednogodišnjeg ugovora potpiše novi na isti period.

Murinjo je u Los Anđelesu potvrdio da do kraja letnjeg prelaznog roka želi da dovede još jednog ili dva igrača. Do sada je Junajted potrošio 121 miliona evra na dovođenje Viktora Lindelofa iz Benfike i Romelua Lukakua iz Evertona. Mediji navode da su Murinjove želje još Nemanja Matić (Čelzi), Ivan Perišić (Inter) i Erik Dier (Totenhem).

– Ne mogu da kažem ni jednu reč o Čelzijevim igračima. Međutim, Junajtedova vrata nikom nisu zatvorena. Potrebno nam je još igrača. Želeli smo da dovedemo četiri, dakle 50 posto posla smo uradili. Trebamo još dva pojačanja, najmanje jedno. Ipak, sve je to jako teško realizovati – iskren je bio Murinjo.

Mančester Junajted će prvu proveru tokom američke turneje imati u nedelju ujutro, a rival će mu biti Los Anđeles Galaksi, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar