Prijem za Majdova u Starom dvoru: Ponosan sam što sam ovde

BEOGRAD – Sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević primila je danas u Starom dvoru proslavljenog džudistu Nemanju Majdova, osvajača bronzane medalje do 90 kilograma na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Japanu.

Prijemu je prisustvovao i vršilac dužnosti podsekretara za sport i omladinu Nikola Rajičić.

Belojević je rekla da je veoma ponosna što danas ima priliku da govori o dvadesetogodišnjem momku, velikom šampionu, a ne samo o velikom talentu.

„Sekretarijat za sport i omladinu ove godine je povećao sredstva za učešće na evropskim takmičenjima, tako da se nadam da će na tom polju Nemanja biti barem za stepenik bolji, mada on misli da će uzeti zlato i teži ka tome. Ponosni smo na njega i želimo mu uspeh na narednim Olimpijskim igrama“, rekla je Belojević na prijemu u Starom dvoru i dodala da je Majdov najbolji džudista svih svremena na prostorima stare Jugoslavije.
Ona je Majdovu čestitala na osvojenoj medalji koja, kako je navela „sjaji zlatnim sjajem” i poželela mu uspeh u nastavku sportske karijere.

Nemanja Majdov je kazao da je ponosan što je danas u Starom dvoru naročito zbog toga što je pre nekoliko meseci dobio nagradu za najboljeg sportistu Beograda, te da mu je čast što je opravdao to zvanje.

„Ponosan san što sam doneo drugu svetsku medalju Srbiji u istoriji, prvu sam takođe osvojio ja i to 2017. godine kada sam dobio zlato. Ova bronzana medalja ima posebnu priču jer sam pre dva meseca imao operaciju kolena, rizikovao sam čitavu karijeru, ali sam otišao zbog bodova za Olimpijske igre. Pobedio sam pet mečeva i došao sam do medalje. Moj cilj je osvajanje olimpijske medalje i da Srbiji donesem prvu medalju sa tog takmičenja“, rekao je Majdov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.