Prlainović: Nemamo više prava na kiks

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je danas da nacionalna selekcija nema više pravo na grešku, kao i da je protiv Brazila u trećem kolu Olimpijskih igara bitno da ekipa od početka bude koncentrisana, prenose sportski mediji.

„Narednoj utakmici prilazimo s maksimalnom koncentracijom i poštovanjem prema Brazilu. Za nas je svaka naredna utakmica jako bitna, kao da je četvrtfinale. Nemamo više prava na kiks. Potrebne su nam pobede kako bismo stekli sigurnosti i dobili samopouzdanje“, rekao je Prlainović novinarima u Rio de Žaneiru.

Brazil je u prva dva kola ostvario dve pobede.

„Oni su izuzetno napredovali u prethodnom periodu. Domaćini su turnira, igraju s ogromnom energijom, rasterećeno, a i motivisano, sa velikom željom da se dokažu. Imaju trojicu naturalizovanih igrača – Felipea Peronea, Jospia Vrlića i Slobodana Sora… Bitno je da mi od početka budemo motivisani i spremni, da nas ne iznenade na samom početku. Na ovom turniru je jako teško da se stigne nečija prednost“, rekao je Prlainović.

Utakmica trećeg kola Grupe A između Srbije i Brazila igraće se u noći između srede i četvrtka od 00.30 časova.

Srbija još uvek nema pobedu pošto je u prvom odigrala nerešeno 13:13 s Mađarskom, a potom i 9:9 s Grčkom.

„To su bila dva najteža rivala u grupi, ekipe koje su kandidati za najviši plasman. Nismo dobro počeli utakmice, dosta smo se mučili, propatili i u jednoj i drugoj. Bukvalno nam je tri četvrtine bilo potrebni da se snadjemo i da se adaptiramo na samu utakmicu. Teže smo se adaptirali na termin od 9.00 od naših protivnika, ali smo na kraju uspeli da se vratimo, a čak budemo i blizu pobede“, rekao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.