U trendu

Proslava gola Amerikanke razbesnela Engleze (video)

U polufinalnom meču Svetskog prvenstva u fudbalu za žene, reprezentacija SAD pobedom nad Engleskom od 2:1 plasirala se u finale.

Meč je obeležila je proslava gola američke igračice Aleks Morgan, koja je simulirala ispijanje šoljice čaja nakon gola u 39. minutu meča.

Dok jedni simulaciju ispijanja šoljice čaja vide kao ismevanje jednog od obeležja engleske kulture, dobar deo javnosti smatra da se ipak aludiralo na Bostonsku čajanku iz davne 1773. godine, što je bio svojevrsni početak Američke revolucije.

Većina britanskih medija ocenila je ovaj postupak Morgan kao „neukusan“, dok je najdalje otišao tabloid San, koji smatra da je ona tim postupkom ismevala čitav britanski narod.

Poznati britanski novinar i voditelj Pirs Morgan je u šaljivom tonu napisao da je ta proslava negde u rangu „objave rata“.

Međutim, u američkim medijima pojavilo se i jedno opravdanje za Morganovu, pošto se navodi da je ona svojim potezom samo proslavljala svoj 30. rođendan.

Taj momenat je, čini se, teže pao Englezima nego poraz u polufinalu Mundijala, pa se ostrvski mediji bave analiziranjem poteza Morganove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.