U trendu

Prst u oko: Zvezde Barse u Madridu u trenerkama s bojama Katalonije (foto)

Fudbaleri Barselone prvi put su jucee doputovali u špansku prestonicu otkako je 1. oktobra u Kataloniji održan sporni referendum o otcepljenju, a uoči utakmice sa Atletikom iz Madrida, zagrevali su se u gornjem delu trenerke u bojama katalonske zastave.

https://twitter.com/JuanFranco_Psuv/status/919415586119065600

Navijači kluba iz Madrida, takozvani „ultrasi“, mahali su pred početak utakmice sa Barsom stotinama španskih zastava uzvikujući „Viva Espanja“ (Živela Španija), prenosi AFP.

Jedan broj Barsinih igrača, među kojima su bili i Đerard Pike i Andres Inijesta, nosili su tokom zagrevanja gornji deo trenerke u bojama katalonske zastave.

Pike je, inače, žestoko branio pravo Katalonije na samoopredeljenje, ali se nikada nije izjašnjavao u korist nezavisnosti, a danas, nedelju dana nakon što je izviždan kada je igrao za Španiju, navijači Atletika dočekali su ga pesmom „Španija je vaša zemlja“.

Poslednju utakmicu uoči referenduma Barselona je igrala bez publike, u znak protesta tog kluba zbog šokantnih prizora širom Katalonije, podseća francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar