U trendu

Prva titula košarkaša Klivlenda

Košarkaši Klivlenda osvojili su prvu titulu u istoriji, pošto su u sedmoj utakmici NBA finala savladali u gostima Golden Stejt sa 93:89.

Kavsi su ušli u istoriji kao prvi tim koji stigao do titule, nakon zaostatka od 3-1 u seriji.

Za razliku od prethodnih, sada je viđen neizvestan duel dva tima tokom celog meča u Orakl centru, koji je rešen tek u poslednjem minutu.

Tada je Kajri Irving pogodio trojku za plus tri, Stefon Kari je promašio sa iste distance na suprotnoj strani, posle čega je Lebron Džejms bio siguran sa penala i slavlje Kavsa moglo je da počne.

Tim iz Ohaja je do trijumfa i prve titule u istoriji franšize, predvodio upravo Džejms sa tripl-dabl učinkom od 27 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Pratio ga je Irving sa 26, dok je 12 dodao DŽej Ar Smit.

U poraženom sastavu, najefikasniji je bio Drejmond Grin 32 poena, 15 skokova i devet asistencija, Stefon Kari je dodao 17, a 14 je ubacio Klej Tompson.

Dosadašnjem šampionu ostaje uteha da je u ovoj sezoni izjednačio rekord Čikaga sa 73 pobede i devet poraza u regularnom toku.

Za najkorisnijeg igrača proglašen je Lebron Džejms iz Klivlenda, koji je u seriji postizao u proseku 29,7 poena, 11,3 skokova i 8,9 asistencija i konačno došao do prstena sa klubom iz svog grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.