U trendu

Prvenstvo neregularno, moguć štrajk fudbalera?

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost pozvao je Fudbalski savez Srbije da odgovori zbog čega su Borcu, Novom Pazaru, Jagodini i OFK Beogradu skinute zabrane oko pojačanja i najavio da bi moglo da dođe do štrajka ukoliko situacija ostane ista.

Predsednik SPFN Mirko Poledica na konferenciji za medije na Terazijama predstavio je dokaze o odlukama Diciplinske komisije FSS prema klubovima, istakavši da nanose veliku štetu i uništavaju igrače.

„Nanosi se šteta igračima i srpkom fudbalu, koji ne bi postojao bez igrača. Svedoci smo smo šta su radili Borac, Novi Pazar, OFK Beograd i Jagodina zbog dugovanja, iz loše namere ukinuta odluka o zabrani pojačanja zbog neisplaćenih dugova prema fudbalerima. Nećemo da ćutimo na nepravdu, ne isključujem ni štrajk jer igrači nemaju šta da izgube, na dnu su”, rekao je Poledica.

On je otkrio da Jagodina bivšim fudbalerima duguje najmanje 120.000 evra, Novi Pazar oko 100.000, a Borac 60.000.

„Jagodina je imala zabranu zbog dugova prema 11 fudbalera i treneru, kao i službenim licima. Od Disciplinske komisije FŠ dobili smo odluku da im pošta nije uručila dopis, što nije istina. Isto su postupili Novi Pazar i Borac, identično se žalili. Pitam se da li živimo u pravnoj državi. Podsećam da je u komisiji FŠ sudija Apelacionog suda u Kragujevcu Žarko Stevanović i pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković”.

On je dodao da bi rešenje moglo da se traži u podršci srpskih reprezentativaca.

„U kontaktu sam bio sa Branislavom Ivanovićem pre nekoliko godina, ali sam ga kasnije izgubio, ne znam zašto. Zvali su ga i njegovi prijatelji. Slovenci su imali isti problem i rešili su ga tako što su tamošnji reprezentativci odbili da igraju dok se ne reši situacija, što se desilo za sedam dana”.

Poledica naglašava da je prolećni deo Superlige neregularan jer nastupaju igrači koji ne mogu da budu registrovani.

„Najdrastičniji je primer OFK Beograda, oni su saopštili da su isplatili Darija Damjanovića, što nije tačno”, rekao je Poledica i kao najekstremniji primer naveo Slavka Marića, nakon što tri godine nije primao platu u kragujevačkom Radničkom, Jagodini i Novom Pazaru, a upkos tome što je dobio presude nije kasnije naplatio potraživanja.

Nekadašnji prvotimac Jagodine Nemanja Arsenijević pridružio se Poledici i pozvao srpske reprezentativce da pomognu.

„Ne mogu svi da budu kao Ivanović i Kolarov, ali mogu da igraju fudbal u normalnim uslovima. Potrebno nam je jedinstvo, za budućnost našeg fudbala. Zvao me je predsednik Jagodine Goran Milanović i nudio da se dug napravi na rate, ali nisam želeo to da prihvatim jer sam ranije izigran”, naveo je Arsenijević.

Bivši njegov saigrač Aleksandar Stojmirović razočaran je stanjem u srpskom fudbalu.

„Vređaju nam inteligenciju, mnogi misle da fudbaleri nisu pametni, ali ovo je previše. Imam brata koji igra fudbal, i sina, kako da im kažem da se njime bave kada je ovakvo stanje”, zaključio je Stojmirović.

Prisutni na današnjoj konferenciji bili su fudbaleri Partizana Saša Ilić, Marko Jevtović i Bojan Ostojić, Crvene zvezde Aleksandar Luković, Čukaričkog Igor Matić…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)