U trendu

Prvi Medjunarodni odbojkaški kamp održava se na Zlatiboru (FOTO)

Prvi Medjunarodni odbojkaški kamp za dečake i devojčice održava se od 1. do 15. jula na Zlatiboru.

Polaznici kampa su deca tinejdžerskog uzrasta i podeljeni su u dve smene. Prva smena trajala je od 1. do 8. jula i u njoj je učestvovalo 80 dece iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

U drugoj smeni, od 8. do 15. jula, u kampu će trenirati ukupno 120 polaznika, od čega će biti 35 dece iz čajetinske opštine, 32 dece sa Kosova i Metohije i 30 iz Republike Srpske, čiji je dolazak na kamp omogućila opština Čajetina.

Kamp je pokrenut kao zajednički projekat opštine Čajetina i odbojkaškog udruženja Tin volej.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da će opština podržavati ovakve projekte i da će uvek pomagati decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske, koja žive u teškim uslovima.

„Opština Čajetina je u svojim strateškim planovima zacrtala da budućnost ovog mesta posveti sportu, sportistima i zdravstvenom turizmu. Imamo izuzetne potencijale i zato želimo da damo svoj doprinos, da pomognemo i motivišemo decu da se bave sportom u najezdi svih poroka i izazova“, naveo je on.

Odbojkaški trener Darko Zakoč rekao je da je, osim rada sa decom, cilj kampova i edukacija trenera.

„To je ono što bih voleo da bude ideja ovog kampa, da zajedno sa ovom dečicom dolaze njihovi treneri koje bismo u našim razgovorima, uz ove iskusne kolege, sjajne demonstratore, edukovali, što je jedno veliko bogatstvo ovog kampa koje će značiti za budućnost srpske odbojke“, naveo je on.

U kampu će raditi i proslavljena odbojkašica Nataša Krsmanović.

„Prva smena nam je neki reper kako sve to treba da izgleda, kako deca treba da se ponašaju, da ih uvedemo u ritam i sistem i neku disciplinu, što su deca postigla već posle prvih dva, tri dana. Očekujem da će tako biti i u drugoj smeni“, navela je ona.

Osim Nataše Krsmanović, u radu učestvuje još jedna reprezentativka Tijana Malešević. Ona je rekla da u sklopu kampa rade najbolji treneri sa ovih prostora i da veruje da je to prvo takvo iskustvo za većinu polaznika.

„Zahvalila bih predsedniku opštine Čajetina što su prepoznali i podržali naš kvalitet, našu ideju. Maksimalno radimo da ovaj kamp zaživi i da traje godinama“, rekla je Malešević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar