U trendu

Radonjić: Bajern da padne u nezaboravnoj atmosferi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je uveren u pobedu protiv Bajerna i plasman u Top 16 fazu Evrolige u atmosferi koja će se prepričavati danima.

„Da nam je neko ponudio ovakav scenario, da pobedimo Bajern pred našim navijačima za prolazak dalje, oberučku bismo tu ponudu prihvatili. Bilo je mnogo nepoverenja da li ćemo uopšte doći u ovu situaciju, a o snazi naše grupe najbolje govori podatak da se 13 od 16 učesnika već zna, plus Makabi ili Darušafaka i dva iz naše grupe koja se čekaju“, izjavio je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

On je dodao da ekipa mora da odigra jako i čvrsto, jer je Bajern iskusan i kvalitetan tim što je dokazao ubedljivom pobedom protiv Himkija u Rusiji, Strazbura u Francuskoj i nesrećnim porazom od Reala u Madridu.

„Moramo da budemo odgovorni u odbrani, pametni u napadu, uz maksimalnu podršku sa tribina. Huk sa tribina da ne prestaje svih 40 minuta, kao protiv Reala i Himkija. Znamo da nam neće biti lako da ispunimo zadatak“, naveo je Radonjić.

Kada je u pitanju nastup Marka Simonovića, Radonjić je istakao: „Simonović ima jaku distorziju zgloba. Ako bude igrao, pitanje je koliko će biti spreman da pomogne u oba pravca. Njemu je određeno mirovanje, ali naša lekarska ekipa radi na tome da se ubrza povratak. Nešto više znaćemo posle večerašnjeg treninga“, poručio je Radonjić.

Utakmica 10. kola A grupe Evrolige između Crvene zvezde i Bajerna igra se sutra od 19 sati u dvorani Pionir.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.