U trendu

Radonjić: Da odigramo što bolje u finalu

NIŠ – Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je najvažnije da je njegov tim izborio pobedu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Zvezeda je večeras pobedila Megu u prvom polufinalu 72:53 i prasirala se u finale, u kom će sutra od 21 sat braniti trofej osvojen prošle godine.

„Postojala je agresivnost da se pobedi, a mi smo to uradili. Početak je bio ne tako dobar, bilo je grešaka u oba pravca. Nismo uspelavali da uđemo u ritam, Mega je talanetovan tim i koristila je sve to. Bili smo svesni da moramo da uložimo napor ako želimo da pobedimo. Nakon toga smo podigli nivo odbrane, bili napadacki bolji i vratili rezultat. U drugom delu smo došli do kontrole i pozcije da pobedimo. Hvala navijačima na podršci“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.

Radonjić je upitan i kako do odbrane trofeja i koliko je prednost to što su prvi počeli takmičenje i igrali prvo polufinale.

„Radi se o par sati, ne bih to apostrofirao. Pokušaćemo da se pripremimo i da sutra odigramo što bolje u finalu.

Košarkaš Nikola Ivanović rekao je da je zadovoljan kako je ekipa igrala.

„Malo lošiji i nervozniji start, ali moramo biti zadovoljni kako smo odradili poslednja dva meča. Sa Megom smo nedavno igrali, znali smo da je to mlada i nezgodna ekipa, ali smo od druge četvrtine kontrolisali meč“, rekao je Ivanović.

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović kaže da je skok bio presudan.

„Dobro smo otvorili meč. Oni su veličina više, veliki su i ukoliko se ne pruži pravi intenzitet kontakta, jako je teško. U prvoj četvrtini smo uspevali, ali imali smo kraću rotaciju. Đurišić je imao nekih problema sa povredom i zato je manje igrao. Posle smo imali neke brze i ishitrene šuteve. Najviše smo se pribojavali njihovog skoka u napadu i to nas je koštalo. Zadovoljan sam što smo Zvezdu spustili na 72 poena i sa time sam zadovoljan. Loša slobodna bacanja su nedopustiva protiv ovakvog rivala“, rekao je Jovanović.

Košarkaš Mege Karlo Matković smatra da je njegov tim morao da odigra bolje.

„Počeli smo dobro, imali smo skok i energiju. Posle smo počeli da divljamo, izgubili smo skok. Moramo da budemo čvršći u ovakvim utakmicama, da imamo skok, trčanje tokom celog meča“, rekao je Matković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.