U trendu

Radonjić: Poseban osećaj zbog navijaca, važna pobeda za nas

BEOGRAD – Trener košarkaša Panatinaikosa Dejan Radonjić izjavio je večeras, posle pobede nad Crvenom zvezdom (77:75) u drugom kolu Evrolige, da je za njega bio poseban osećaj da se vrati među navijače crveno-belih, a da je grčki tim upisao veoma važnu pobedu.

Radonjić je najtrofejniji trener u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana, a redove srpskog šampiona napustio je ovog leta i seo na klupu velikana iz Atine.

Dočekan je ovacijama sa tribina uoči duela u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

„Čestitike igračima na pobedi i dobro odigranom susretu. Kao što sam rekao i pre utakmice, bilo je teško. Defanzivno smo loše otvorili, potom je bilo bolje. Ofanzivno je ovo bila naša najbolja utakmica ove sezone. Bilo nam je važno da dobijemo. Imali smo dosta izgubljenih lopti, Zvezda je igrala dobru odbranu, na kraju je sve stalo u jedan posed i pobedili smo“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije i nastavio:

„Potpuno je jasno da je osećaj vrlo specifican. Želim da se zahvalim svima u sali na fantastičnom doceku i atmosferi koja je bila sjajna čitavih 40 minuta. Navijači su kvalitetno podržavali Crvenu zvezdu, a bili veoma korektni prema nama. Poseban osećaj i teško ga je opisati“.

Crnogorski stručnjak pohvalno je govorio govorio o bivšem klubu.

„Zvezda je odigrala dobar meč, imala priliku da nas savlada. Igrali su dobro protiv Efesa i Budućnosti protiv koje su upisali veliku pobedu. Sigurno da im nedostaju igrači, što će znacvajno uticati na kvalitet igre u narednom periodu“, zakljucio je Radonjić.

Posle dva odigrana kola u Evroligi košarkaši Crvene zvezde imaju skor 0-2 jer su u prvoj rundi poraženi od prvaka Evrope Efesa (72:59).

Panatinaikos ima po pobedu i poraz pošto je na startu elitnog takmičenja na domaćem terenu izgubio od Real Madrida sa 71:68.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.