U trendu

Radonjić pregovara sa Panatinaikosom o raskidu ugovora

ATINA – Trener košarkaša Panatinaikosa Dejan Radonjić pregovara o raskidu ugovora sa klubom iz Atine, prenosi „Basket njuz“ pisanje grčkih medija.

Radonjić bi uskoro trebalo da dobije otkaz, ali obe strane trenutno pregovaraju o uslovima raskida ugovora.

Novinar grčke agencije SDNA Georg Zakas tvrdi da je poraz Panatinaikosa u polufinalu Kupa Grčke od Olimpijakosa (81:65) kap koja je prelila čašu.

„Razgovori o prekidu ugovora su već počeli, ali Radonjić od Panatinaikosa zahteva da mu isplati svu platu za ovu i narednu sezonu, a to je oko 1,2 miliona evra. Rukovodstvo Panatinaikosa je ponudilo da crnogorskom treneru isplati celokupnu zaradu za ovu sezonu, kao i veći deo plate za 2023/2024“, navodi Zakas.

Grčka „Gazeta“ navodi da je Radonjić izgubio autoritet u svlačionici, pošto je nedavno imao sukob sa Dvejnom Bekonom.

Panatinaikos je trenutno 16. u Evroligi sa osam pobeda i 16 poraza. Klub iz Atine se nalazi na drugom mestu na tabeli u grčkom prvenstvu iza Olimpijakosa sa 13 trijumfa i dva poraza.

Grčki mediji podsećaju da je rukovodstvo Panatinaikosa uložilo oko 14 miliona evra u tim uoči početka sezone, ali su rezultati izostali zbog čega je neminovan razlaz sa Radonjićem.

Radonjić (53) je prošle godine preuzeo Panatinaikos, a pre toga je trenirao Budućnost i Bajern, dok je najveće uspehe ostvario sa Crvenom zvezdom, koju je vodio u dva navrata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.