U trendu

Radonjić uoči Partizana: Nije najvažnije, ali je bitno

BEOGRAD – Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana, derbi ima svoju specifičnost i bez obzira na to što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić uoči derbija osmog kola ABA lige protiv večitog rivala.

„Partizan je u ovom trenutku bez poraza i prvi je na tabeli. Mi dočekujemo ovu utakmicu u žestokom ritmu i nakon velike potrošnje nakon utakmice sa Asvelom. Više igrača izašlo iz nje sa posledicama, tako da smo pokušaili da iskoristimo ovo vreme na najbolji mogući način da se oporavimo, budemo što spremniji i odigramo dobar meč”, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Najiskusniji Zvezdin prvotimac Marko Simonović ističe da je derbi utakmica u kojoj nije važno šta se dešavalo jer nosi posebnu inspiraciju i način igranja.

„Oni su ove sezone oformili iskusan stručni štab i sastav, mešavinu mladih talentovanih igrača i iskusnih, čak i onih koji su prošle sezone igrali F4 Evrolige i NBA ligu. Imaju dobar start u ABA ligi i skoro odličan u Evrokupu što dovoljno govori kakve su im ambicije. Mi smo sa druge strane ponovo u seriji, odigrali smo tešku utakmicu sa Asvelom, imali smo dva dana da se pripremimo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima”, rekao je Simonović.

Utakmica između Zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar