U trendu

Radonjić: Znamo šta nas čeka u Atini, Tejić nije spreman

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da ekipa jako dobro zna šta je čeka u Atini protiv Panatinaikosa.

Šampion Srbije biće oslabljen pošto je zbog manjih zdravstvenih problema Marko Tejić ostao u Beogradu.

„Idemo u goste Panatinaikosu, ekipi koja je godinama u vrhu evropske klupske košarke. I ove sezone su odlični, imaju stopostotan učinak u domaćem prvenstvu, igrali su dobro u prvoj fazi Evrolige, i drugu su počeli dobro, namučili Fenerbahče u Istanbulu i pobedili Unikahu u Atini“, rekao ej Radonjić za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, Panatinaikos je tim sa ogromnim iskustvom, igračima koji su osvajali Evroligu i trenera Aleksandra Đorđevića, koji jako dobro poznaje igrače Crvene zvezde.

„Očekuje nas teška utakmica, u atmosferi koja nam je dobro poznata, jer smo već igrali protiv Panatinaikosa u istoj toj dvorani“, poručio je Radonjić.

Crvena zvezda i Panatinaikos su se i prošle sezone sastali u Top 16 fazi, u prvom duelu slavili su Grci (74:69), dok su crveno- beli bili bolji u Pioniru (69:68).

Ipak, timovi su prilično promenjeni, a dodatnu draž meču daje činjenica da su sem Đorđevića još dvojica bivših igrača Partizana – Saša Pavlović i Miroslav Raduljica.

Meč trećeg kola E grupe između Panatinaikosa i Crvene zvezde igra se sutra od 20.15 sati u OAKA areni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.