U trendu

Radovi za Evropsko prvenstvo u atletici gotovi do 15. februara (VIDEO)

Radovi na atletskoj stazi u Beogradskoj areni za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u atletici biže završeni na vreme, rekao je danas generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić,gradonačelnik Beograda Siniša Mali, i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, obišli su danas radove na postavljanju atletske staze u Kombank areni.

Branković je rekao da će radovi biti gotovi do 15. februara i da će 26. februara biti održana generalna proba na kojoj će učestvovati reprezentacije sa Balkana.

Na evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 3. do 5. marta, učestvovaće preko 700 takmičara iz 48 zemalja, a cena ulaznice je 500 dinara po danu.

Branković je dodao da je jako važno kako će bit organizovan ovaj šampionat jer je Srbija ozbiljan kandidat za organizaciju Svetskog prvenstva u atletici 2020. godine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je kazao da Srbija nakon prošlogodišnjeg prvenstva u vatrepolu okreće novi list u istoriji. „Prošle godine smo pravili bazen u areni, sada podižemo ovu konstrukciju atletske staze na 3,5 metra, biće to jedinstven dogadjaj za sve posetioce“, rekao je Mali.

Mali je rekao da je do sada je prodato više od 12.000 karata

On je dodao da je u toku rekonstrukcija male hale Kombank Arene koja će biti gotova do prvenstva i služiće takmičarima za pripremu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da Srbija ima koristi od ovakvih manifestacija jer se nakon svakog takmičenja oplemeni sportska infrastruktura širom Srbije i da će dve nove atletske staze ostati u Srbiji na raspolaganju gradjanima.

On je dodao da Srbija želi da se oduži svim atletičarama jer atletika ove godina „sija olimpijskim sjajom“.

„Posle šest godina Srbija je domaćin jednog velikog medjunarodnog Evropskog prvenstva u atletici i to nama povećava odgovornost“, rekao je Udovičić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.