Raduljica: Prvenstvo Evrope jače od SP, ali jači smo i mi

Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica smatra da će predstojeće prvenstvo Evrope biti znatno kvalitetnije nego prošlogodišnji šampionat sveta u Španiji, ali da je uveren u još jednu lepu priču srpskog tima, prvo u Berlinu, a zatim i u Lilu.

Srbija je prošle godine u Španiji osvojila srebro, a finale je i ovaj put cilj, jer obezbeđuje plasman na Olimpijske igre u Riju.

„Prvenstvo će biti jače i kvalitetnije nego prošlgodišnje Svetsko prvenstvo, ali jači smo i mi. Vratili su se neki igrači koji su doneli određeni kvalitet u reprezentaciju i nadam se ih neće sporedne stvari, poput povreda i nekih drugih o kojima ne želim da pričam, odvojiti od terena“, izjavio je novi član Panatinaikosa posle prve pripremne utakmice i pobede protiv Mađara u Kranjskoj Gori sa 81:61.

On je dodao da je prezadovoljan kako je sve to izgledalo na terenu protiv Mađara, pogotovo jer je iza ekipe naporan period priprema.

„Pripreme mi nikada nisu prijale, ali dobro se osećam na terenu. Dugo vremena nisam bio tu i nedostajala mi je lopta i ovi ljudi. Iskreno da kažem jedva sam čekao da počnu pripreme, mada kako odmiče vreme promenio sam mišljenje. Mislim da su treninzi dosta kvalitetniji, poznajemo sistem rada od prošle godine i sve deluje povezanije nego na prošlogodišnjim utakmicama u Nišu. Nadam se da će ova prica biti još kvalitetnija nego prošle godine.

Raduljica je prokomentarisao i ponovno „ujedinjenje“ sa Markom Kešeljom, sa kojim je nastupao u mlađim selekcijama.

„Marko je „stara kuka“ i zna kako treba da š ponaša u ekipi. Doneo je veliko zajedništvo i energiju u tim. Osvajali smo zajedno medalje u mlađim kategorijama i to se ne zaboravlja. Mi smo ta „propala“ generacija“ , sa osmehom na licu dodao je Raduljica.

Nekadašnji NBA centar ne krije da se raduje utakmicama koje slede.

„To je „lakši“ i „lepši“ deo priprema. Stvarno imamo sjajne uslove na Kranjskoj Gori , ali već postaje monotono i jedva čekamo da krenemo sa utakmicama. Dobro smo radili, imamo dobru energiju, skoncentrisani smo i to se videlo protiv Mađara“.

Raduljica se potom osvrnuo na utakmice sa Francuzima, koji su i dalje aktuelni Evropski prvaci i ocenio da će te utakmice biti sjajne uvertirSad nam idu dve utakmice sa Francuzima, ne treba puno pričati o njima jer se zna koliko su sjajan tim sa svim zvezdama iz NBA. Biće ti sjajna provera za nas i dodatni motiv protiv tako snažne ekipe“, zaključio je Raduljica.

Srbija se na EP nalazi u B grupi sa selekcijama Španije, Turske, Nemačke, Italije i Islanda.

Evrobasket, koji se održava u Nemačkoj, Hrvatskoj, Letoniji i Francuskoj, trajaće od 5. do 20. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.