U trendu

„Rafa ima mnogo veće šanse od Đokovića da godinu završi na 1. mestu“

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, komentarisao je borbu za prvo mesto na ATP listi koja se vodi između njegovog bratanca i Novaka Đokovića, trenutno najboljeg tenisera na svetu.

– Ako Rafa bude igrao, šanse su mu veće nego Đokoviću da godinu završi na prvom mestu. Ne znam na kojim turnirima će Novak i Rafael igrati do kraja sezone, ne znam im kalendare. Rafa ne brani nikakve bodove, što je odlično, iako je Đokoviću tvrda podloga omiljena. Rafael je osvojio Montreal i US Open, pa bih se kladio na njega – rekao je 58-godišnji Španac.

Toni takođe smatra da sudija na US Openu nije trebalo da kazni Rafu zbog prekoračenja dozvoljenog vremena za serviranje na meču protiv Danila Medvedeva.

– Nije trebalo da uradi to. Kazna za prekoračenje dozvoljenog vremena u prvom gemu posle dugačkog poena je neverovatna. Na kraju morate biti fokusirani i teniserima mora biti dato dovoljno vremena da igraju. Morao je da upozori Rafu da bude brži, ne da ga kazni, što je uticalo na njegovu igru u finalu. Često sudije ne razumeju igru, jer nikada nisu bili teniseri – kazao je Nadal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.