U trendu

Rafael Nadal boluje od misteriozne bolesti koja napada kosti

S obzirom da je kroz karijeru često imao povrede koje su mu zadavale ozbiljne probleme, španski mediji izneli su do sada nepoznate detalje o nekadašnjem najboljem teniseru sveta.

Rafael Nadal, prema pisanju španskih medija, boluje od Miler-Vajsove bolesti, koja je još uvek velika nepoznanica za lekare. Ona uglavnom napada kosti stopala, odnosno središnji deo tog dela tela, što izaziva veoma jake bolove pri naglim pokretima, prenose Novosti.

Kako se navodi, Nadal je za ovu bolest saznao još 2005. godine, jer su lekari njegove povrede iz tog perioda upravo povezivali sa tim. Poznato je i da Rafa, često ima problema sa kolenima što je posledica ove misteriozne bolesti, ali takođe ima i određene probleme sa stopalima. Operacija se sprovodi tek kada konzervativna metoda lečenja ne pokaže rezultate.

– Teško je zaključiti da se radi o ovoj bolesti dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem delu stopala, ti delovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do kolena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava – objasnili su lekari za španske medije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar