Rajan Gigs

Rajan Gigs (Ryan Giggs) rođen je 29. novembra 1973. godine u Kardifu. U Englesku se iz Velsa preselio kada je imao sedam godina. Fudbal je počeo da igra u lokalnom klubu „Dean“s Youth FC“, a ubrzo je, zahvaljujući odličnim igrama, prešao u „Manchester City“.

Problemi u ovom klubu doveli su ga do toga da ostane bez ijednog klupskog ugovora. U času kada je sve izgledalo beznadežno, Aleks Ferguson, tada trener mlađih kategorija „Manchester United-a“, ponudio mu je ugovor. Rajan je tada imao 14 godina i od tada igra za ovaj veliki klub. U prvom timu ovog kluba zaigrao je sa 17 godina.

Sa „Manchester United-om“ je osvojio osam nacionalnih šampionata, dva nacionalna kupa i jednu titulu šampiona Evrope. Do sada je odigrao 550 mečeva i postigao 120 golova za ovaj klub. Godine 2001. proslavio je deset godina igranja za „Mančester“ na prijateljskom meču sa „Seltikom“. Iste godine je, uprkos pričama da napušta klub, potpisao novi petogodišnji ugovor.

Postao je najmlađi igrač koji je ikada igrao u reprezentaciji Velsa. Prvu utakmicu za nacionalnu selekciju odigrao je sa nepunih 18 godina. Do sada je odigrao 50 utakmica za Vels. Na ostrvu je poznat pod nadimkom Velšansko Čudo.

Živi u Mančesteru sa ćerkom Liberti i suprugom Stejsi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.