U trendu

Rakitic: Uveren sam da će da bude iznenađenja na Mundijalu

MADRID – Fudbaler Sevilje i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić izjavio je danas da će Svetsko prvenstvo u Kataru biti jedno od najneizvesnijih u istoriji Mundijala, prenosi španski „As“.

„Verujem da će ovo SP biti dosta izjednačeno. Verovatno jedno od najneizvesnijih Mundijala do sada, sa puno izjednačenih i teških utakmica. Uveren sam da će da bude iznenađenja u Kataru“, rekao je Rakitić.

On je pre četiri godine sa selekcijom Hrvatske osvojio treće mesto na Mundijalu u Rusiji.

„Prvi put ću da uživam u SP na ovaj način, iz Sevilje. Nadam se da će Hrvatska daleko da dogura, a možda ću moći na nekoj utakmici da ih ispratim sa tribina“, dodao je Rakić, koji se od reprezentacije Hrvatske oprostio u septembru 2020. godine.

Za Hrvatsku odigrao je 106 utakmica i postigao je 15 golova. SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra.

Rakitić je pre tri dana u Rimu odigrao revijalnu „Utakmicu za mir“ između bivših i sadašnjih reprezentativaca Italije i ostatka sveta. Ovaj meč bio je posvećen legendarnom Argentincu Dijegu Armandu Maradoni, koji je preminuo pre dve godine.

„Dijego puno znači meni i ostalim igračima. Zahvaljujući Maradoni volimo ovaj sport, pa je zaista bilo lepo da mu iskažemo poštovanje na ovaj način“, zaključio je Rakitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.