U trendu

RaĆĄford: Zbog ovakvih stvari igram fudbal

Engleski fudbalski reprezentativac Markus Raơford rekao je da je srećan zbog plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva večeraơnjom pobedom protiv Velsa u kojoj je bio dvostruki strelac i da ima velike ambicije za ekipu u Kataru.

„Osećaj je sjajan. Ovakvi trenuci, zbog toga igram fudbal. NajvaĆŸniji trenuci, najbolji trenuci. Srećan sam ĆĄto idemo u sledeću rundu turnira poĆĄto imam ogromne ambicije za ovaj tim i mislim da moĆŸemo da igramo bolje nego ĆĄto smo danas igrali“, rekao je RaĆĄford za Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaleri Engleske plasirali su se večeras u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, poơto su u trećem kolu Grupe B pobedili Vels sa 3:0. Engleska je kao prva u grupi proơla dalje, a iz te grupe u osmini finala je i selekcija SAD.

RaĆĄford je postigao gol u 50. minutu iz slobodnog udarca i u 68. minutu, a strelac je bio i Fil Foden u 52. minutu.

„Ćœeleo sam slobodan udarac u prvom poluvremenu, ali bila je bolja pozicija kod drugog. PokuĆĄao sam da budem miran i da izvrĆĄim ono ĆĄto smo radili na treningu“, naveo je RaĆĄford.

„Bili smo pomalo razočarani posle rezultata protiv SAD (0:0 u drugom kolu). Mislili smo da moĆŸemo da igramo mnogo bolje i bilo je vaĆŸno da prikaĆŸemo dobru igru u narednoj utakmici. Briljantno smo se branili u prvom poluvremenu i radilo se o tome da rano obezbedimo pobedu i iskoristimo ĆĄanse“, dodao je on.

Engleska će u nedelju 4. decembra u osmini finala igrati protiv Senegala, koji je kao drugoplasirani iz Grupe A proơao dalje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.