U trendu

Rastavac: Svim snagama na pobedu protiv Partizana

NOVI SAD – Trener fudbalera Vojvodine Milan Rastavac izjavio je da će njegov klub ići na pobedu protiv Partizana u meču 13. kola Superlige Srbije.

„Moram da kažem da se radujemo nedeljnoj utakmici, koja sa sobom donosi određenu težinu i specifičnost, koja je po mom mišljenju mnogo lepa. Idemo na megdan velikom rivalu koga poštujemo, a s druge strane imamo i naše ambicije da se nametnemo kao ozbiljan takmac u jednoj takmičarskoj utakmici. Posebno me raduje što imamo sve igrače na raspolaganju i što smo period iza nas iskoristili da se pripremimo i za ovu, i za naredne utakmice“, rekao je Rastavac, preneo je zvanični sajt Vojvodine.

Utakmica između Partizana i Vojvodine biće odigrana u nedelju od 19 sati na stadionu u Humskoj ulici. Vojvodina je trenutno četvrta na tabeli sa 22 boda, dok je Partizan peti sa 21 bodom.

„O Partizanu ne treba mnogo pričati. To je dobar tim koji je imao svoje uspone i padove. Imaju igrački potencijal zbog kog opravdano pretenduju na vrh, ali opet imaju i svoje slabosti koje su pokazali u pojedinim utakmicama što pokazuje da nisu nepobedivi. Moramo odigrati muški, takmičarski i kvalitetno, da bismo nametnuli i iskoristiti te Partizanove mane“, rekao je Rastavac.

Trener Vojvodine ocenio je da će Partizan igrati pod imperativom pobede, pošto su „crno-beli“ eliminisani u šesnaestini finala Kupa Srbije od drugoligaša Radničkog iz Sremske Mitrovice.

„Svi znamo da imperativ donosi sa sobom nešto posebno i videćemo kako će Partizan odgovoriti na to „moranje“. Ono što definitivno ne odgovara Partizanu jeste kada nema potpunu kontrolu utakmice. Kada kontroliše svoje napade i sa koliko igrača treba da se brane, onda je mnogo opasniji. Zato mi moramo da razbijemo tu kontrolu, da ih teramo da se češće brane i da im smanjimo broj prilika za kontre, jer su tu opasni pre svega preko Dijabatea. Partizan voli da ima brze napade, iz njih je najopasniji i zato moramo da skratimo i prostor. Moramo istaći i Bibarsa Natha kome ne smemo dozvoliti da razigra ceo tim“, dodao je trener Vojvodine.

Rastavac je dodao da su se tokom reprezentativne pauze spremali i za ostale utakmice.

„Fokusirali smo se na one stvari koje smo želeli da mi popravimo u našoj igri i da ih podignemo na viši nivo. Taj generalni pristup je nešto što je nedostajalo Vojvodini u nekom prethodnom periodu. Mi smo nama najbitniji. Zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, sve su to protivnici koji su nam bitni, ali mi treba da se bavimo sobom i kako da budemo bolji. Verujem kada smo mi na dobrom nivou, jer je onda mnogo manje bitno protiv koga igramo. Utakmica sa Partizanom neće promeniti naš pristup i način igre“, naglasio je Rastavac.

On veruje da je Vojvodina napravila značajan iskorak i da činjenica da je Partizan slavio u sva četiri susreta prošle sezone neće uticati na ovaj meč.

„Postojao je taj neki problem, da je Vojvodina imala nešto negativno što je vukla sa sobom i moj utisak je da smo to iznivelisali i da smo čisti pred sobom. Takođe, statistički gledano, Vojvodina je u drugom delu prošle sezone izgubila 13 utakmica, a mi smo ukupno, sa prijateljskim utakmicama odigrali 18 ili 19 i imamo jedan poraz, tako da sve te negativne brojke iz prošlosti ostavljamo iza nas“, istakao je Rastavac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar